Log in
A+ A A-

Πήρε ταξί για κούρσα 980 δολαρίων και άφησε τον οδηγό... απλήρωτο

Τα χρήματα και το δίκιο του αναζητεί ένας οδηγός ταξί από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος ταξίδεψε με μια επιβάτη μέχρι την Βοστώνη για να ακούσει στο τέλος ότι... δεν έχει τα χρήματα να τον πληρώσει.

Ήταν πριν από λίγες ημέρες όταν ο οδηγός ταξί, Adnan Chaundry, σκέφτηκε πως θα έβγαζε ολόκληρο...βδομαδιάτικο με μια μόνο κούρσα.  Άλλωστε, ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να πιστέψει ότι μια Βραζιλιάνα τουρίστρια, η οποία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο JFK, του ζήτησε να την μεταφέρει στην Βοστώνη γιατί έπρεπε να μεταβεί όσο πιο δυνατόν πιο άμεσα.  

"Της είπα: Είναι 980 δολάρια.  Είσαι σίγουρη;  Μου απάντησε πως τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα σε καμία περίπτωση", κι έτσι ξεκινήσαμε.

Το περίεργο, βέβαια, της υπόθεσης είναι πως η Denise Rebelato, όπως ονομάζεται η πελάτισσα, προτίμησε να δώσει χίλια δολάρια σε ταξί αντί για 40 δολάρια σε λεωφορείο ή - κυρίως - 250 δολάρια σε αεροπλάνο, όπου, εκτός των άλλων, θα έφτανε πολύ νωρίτερα.  Ο αυτοκινητιστής, προφανώς, δεν το σκέφτηκε για πολύ - γιατί άλλωστε να της ανοίξει τα μάτια; - και ξεκίνησε την διαδρομή του προς την Βοστώνη.

Οι ώρες πέρασαν, η απόσταση διανύθηκε και, όταν πια ο οδηγός πάτησε τα "αλάρμ" στο σημείο προορισμού, η Rebelato έριξε την...βόμβα:

"Δεν έχω μετρητά, ούτε πιστωτική κάρτα!", είπε στον οδηγό.  "Με δουλεύεις.  Κάνεις πλάκα, σωστά;", ανταπάντησε αυτός.  "Δεν έχω χρήματα, αλήθεια σου λέω, τι να κάνουμε τώρα;", επέμεινε η γυναίκα.

Ο Adnan δεν μπορούσε να το πιστέψει!  Το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να καλέσει την Αστυνομία, η οποία κατέφτασε άμεσα και συνέλαβε την τουρίστρια.  Για τον ίδιο όμως, η ζημιά είχε γίνει.  Είχε μπροστά του ένα ολόκληρο ταξίδι επιστροφής στη Νέα Υόρκη, κατά το οποίο το μόνο που θα σκεφτόταν είναι πως... πιάστηκε κορόιδο από την αδίστακτη γυναίκα.

"Αν δεν είχα έξοδα και τόσες υποχρεώσεις, αλήθεια σου λέω, δεν θα ξαναπήγαινα για δουλειά.  Είναι η χειρότερη δουλειά του κόσμου!", δήλωνε αργότερα ο ίδιος στο CBS.

Τι προβλέπει ο νόμος για την Rebelato;  Το Δικαστήριο της έδωσε τρεις μήνες διορία προκειμένου να δώσει τα χρήματα, ειδάλλως θα αναγκαστεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε κοινωνική εργασία.  Κάτι που σημαίνει ότι ο οδηγός έχει κάποιες πιθανότητες να πάρει τελικά τα χρήματά του.  Αν και το πιο πιθανό είναι πως θα προσπαθήσει, μετά από αυτό, να αλλάξει δουλειά.