Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Αστυνομικός πυροβόλησε στρατιωτικό - Στα Δικαστήρια η μητέρα με την Αστυνομία

Σε συμβιβασμό με την πόλη της Νέας Υόρκης και την Αστυνομία ήρθε τελικά η μητέρα ενός 22χρονου στρατιώτη, ο οποίος πυροβολήθηκε από αστυνομικό, ο οποίος επιχειρούσε να τον ακινητοποιήσει στο Queens.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το 2012, όταν ο 22χρονος Noel Polanco δέχτηκε σήμα για να σταματήσει από τον Αστυνομικό Hassan Hamdy στην Grand Central Parkway.  Όμως, επέδειξε απειθαρχία στις υποδείξεις του Αστυνομικού και, όπως ο ίδιος ανέφερε, έκανε μια κίνηση η οποία παρέπεμπε σε προσπάθεια να βγάλει όπλο.  Εκείνη την στιγμή, ο Αστυνομικός πυροβόλησε, με αποτέλεσμα ο 22χρονος να βρει ακαριαίο θάνατο.

Η μητέρα του Polanco, από την πρώτη στιγμή, θεώρησε ότι ο Αστυνομικός έκανε κατάχρηση εξουσίας και πως δεν είχε καμία διαφορά από οποιονδήποτε δολοφόνο.  Έτσι, έστω κι αν ο Αστυνομικός επικαλέστηκε νόμιμη άμυνα και το Δικαστήριο τον κάλυψε απόλυτα, η γυναίκα κατέθεσε αγωγή τόσο εναντίον του ιδίου όσο και της Αστυνομίας αλλά και της πόλης της Νέας Υόρκης.

Όπως έγινε γνωστό, οι κρατικοί φορείς προχώρησαν σε συμβιβασμό μαζί της, με τις περαιτέρω λεπτομέρειες να γίνονται γνωστές τις προσεχείς ημέρες.