Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Νέοι κατηγορούμενοι πρώην ένστολοι για τις μαϊμού αναπηρικές συντάξεις

Περισσότερα από 20 άτομα αναμένεται να οδηγηθούν στις Αρχές της Νέας Υόρκης για το σκάνδαλο με τις μαϊμού αναπηρικές συντάξεις, οι οποίες κόστισαν στο Αμερικανικό κράτος ένα ποσό που αγγίζει τουλάχιστον τα 400 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται, κατά κύριο λόγο, για πρώην αστυνομικούς και πυροσβέστες, οι οποίοι δήλωναν ψευδώς ότι πάσχουν από ψυχολογικές ασθένειες, προκειμένου να λαμβάνουν τα επιπλέον επιδόματα, ενισχύοντας τα εισοδήματά τους.

Σε μια υπόθεση που θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το αντίστοιχο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα, έχουν ήδη κατηγορηθεί 106 άτομα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται 72 απόστρατοι αστυνομικοί και άλλοι 8 πρώην πυροσβέστες, ενώ ιδιαίτερα οργανωμένο ήταν και το κύκλωμα που τους παρείχε, με το αζημίωτο, τις σχετικές βεβαιώσεις.

Όπως αναφέρεται, το μεγάλο λάθος των "άρρωστων" ή "ανάπηρων" ήταν ότι προκαλούσαν πολύ με τον τρόπο ζωής τους.  Άλλωστε, χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις κάποιων που δήλωναν "κινητικά προβλήματα" και οδηγούσαν... ελικόπτερο, ή ψυχολογικά προβλήματα που οδηγούσαν σε "κατ'οίκον περιορισμό" αλλά, την ίδια στιγμή, παρείχαν ξέγνοιαστοι τις υπηρεσίες τους σε διοργάνωση εορτών και Φεστιβάλ.