Log in
A+ A A-

Αθωώθηκε η Kerry Kennedy

Αθωώθηκε πανηγυρικά από το Δικαστήριο η Kerry Kennedy, ανηψιά του John F. Kennedy και κόρη του Robert F. Kennedy, για την υπόθεση της οδήγησης υπό την επήρεια ηρεμιστικών χαπιών, η οποία και εκκρεμούσε από το 2012.

Ειδικότερα, στις 13 Ιουλίου εκείνης της χρονιάς, η κ. Kennedy είχε υποπέσει σε τροχαίο ατύχημα, κατά το οποίο το αυτοκίνητό της είχε πέσει πάνω σε ένα βαρύ όχημα και στην συνέχεια προσέκρουσε σε προστατευτική μπάρα, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της.  Όταν, μετά την επέμβαση της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής, υπεβλήθη στα προβλεπόμενα τεστ, διαπιστώθηκε ότι είχε πάρει δόση ηρεμιστικού φαρμάκου.  Αυτός ήταν και ο λόγος που κινδύνευε να καταδικαστεί με βάση τα προβλεπόμενα του ποινικού κώδικα για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η κ. Kennedy και η υπεράσπιση υποστήριξαν ότι η λήψη του ηρεμιστικού έγινε κατά λάθος, καθώς εκείνη την στιγμή η κατηγορούμενη νόμιζε ότι επρόκειτο για το χάπι του θυροειδούς, που έπρεπε να πιει βάσει της ημερήσιας δοσολογίας.  Στην αντίπερα όχθη, η Εισαγγελία αντέτεινε ότι η ίδια θα έπρεπε να σταματήσει σε λωρίδα έκτακτης ανάγκης και να μην συνεχίσει να οδηγάει, καθώς η επίδραση του ηρεμιστικού ήταν σταδιακή και τα συμπτώματα την έκαναν να καταλάβει πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον οργανισμό της.

Τελικώς, το Δικαστήριο αθώωσε πανηγυρικά την Kerry Kennedy και την απήλλαξε από μια κατηγορία που θα μπορούσε να την στείλει μέχρι και ένα χρόνο στην φυλακή.  Σε αυτήν την περίπτωση, θα επρόκειτο για μια ατιμωτική κατάληξη, η οποία θα "λέρωνε" την ιστορία του ονόματος της οικογένειας Κένεντυ.