Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Κλεμμένο άγαλμα βάρους 2 τόνων επιστρέφει στην Ιταλία

Στην Ιταλία θα επιστρέψει σύντομα ένα ρωμαϊκό άγαλμα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας, το οποίο είχε φτάσει μέχρι τη Νέα Υόρκη εξαιτίας ενός κυκλώματος αρχαιοκαπήλων, την δράση και ταυτότητα του οποίου διερευνα η Αστυνομία.

Πρόκειται για ένα άγαλμα ηλικίας τουλάχιστον 2000 ετών και βάρους περισσότερων από 2 τόνων, το οποίο βρέθηκε μυστηριωδώς σε μια δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, όπου και πωλήθηκε για το ποσό των 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τότε, η Αστυνομία άρχισε να εκφράζει υποψίες τόσο για την προέλευσή τπου όσο και τον τρόπο που έφτασε στην Αμερικανική μεγαλούπολη.  Μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι η "Ωραία Κοιμωμένη" - όπως ονομάστηκε, καθώς παριστάνει μια γυναίκα να κοιμάται - ήταν κομμάτι μιας σαρκοφάγου της Ρωμαϊκής εποχής, η οποία εκτίθεντο σε Ιταλικό μουσείο.  Όμως, άγνωστο με ποιο τρόπο, τα μέλη ενός κυκλώματος διέλυσαν το άγαλμα και το πέρασαν από τον Ατλαντικό σε κομμάτια, κολλώντας τα και πάλι με τρόπο που να μην προδίδει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Πλέον, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, η "Κοιμωμένη" θα επιστραφεί στο Ιταλικό Υπουργείο Πολιτισμού, επιστρέφοντας στην Ιταλία μετά από αρκετά χρόνια.  Πάντως, η Αστυνομία εξακολουθεί να διερευνα με προσοχή την υπόθεση, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτηματικά που παραμένουν αναπάντητα σχετικά με την "πορεία" του αγάλματος.