Log in
A+ A A-

New York Times: Διόρθωσαν άρθρο μετά από 161 χρόνια!

Πόση σημασία μπορεί να δώσει μια εφημερίδα σε ένα ορθογραφικό λάθος προηγούμενου φύλλου, ιδίως αν έχουν περάσει... 161 χρόνια;  Κι όμως, οι New York Times επανήλθαν σε δημοσίευμά τους από το 1853, ζητώντας συγγνώμη από το κοινό και διορθώνοντας τον διαχρονικό... δαίμονα του τυπογραφείου.

Ασφαλώς, ο κολοσσός του έντυπου Τύπου ενδεχομένως να μην είχε επανέλθει ποτέ στο θέμα, αν δεν επανερχόταν στην επικαιρότητα με τον πλέον εμφατικό τρόπο, λόγω του συσχετισμού του με τον κινηματογράφο και την Τελετή Βράβευσης των Όσκαρ.

Πρόκειται για ένα άρθρο που είχε γραφτεί στις 20 Ιανουαρίου 1853 και επικεντρωνόταν στην Ιστορία του Solomon Northup, η οποία είναι και το θέμα της ταινίας "12 Χρόνια Σκλάβος", που βραβεύτηκε στο πλαίσιο της Τελετής των φετινών Όσκαρ.  Με δεδομένο ότι o Northup και η περιπέτειά του επανήλθαν στην επικαιρότητα μετά από περισσότερο από ενάμιση αιώνα, ένας χρήστης του Twitter δημοσίευσε ως ιστορική πηγή το άρθρο των Times, στο οποίο το όνομα του πρωταγωνιστή είχε γραφτεί με δυο τρόπους (Northrup στην επικεφαλίδα και Northrop στο κυρίως κείμενο) οι οποίοι και οι δυο ήταν λανθασμένοι.

Το λάθος δεν πέρασε απαρατήρητο από την εφημερίδα, η οποία ευχαρίστησε τους χρήστες που το εντόπισαν και το έφεραν στην επιφάνεια.