Log in
A+ A A-

Δεκάχρονος αποβλήθηκε επειδή προσποιήθηκε ότι κρατάει όπλο

Μεγάλη αυστηρότητα επιδεικνύουν τα σχολεία του Οχάιο σε οποιαδήποτε έμμεση ή άμεση επίκληση των παιδιών στα όπλα και την οπλοχρησία, μην διστάζοντας να αποβάλουν ακόμη και μαθητές Δημοτικού για απλά παιχνίδια που μπορεί να παίζουν στο σχολείο.

Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί η τριήμερη αποβολή που επιβλήθηκε σε ένα παιδί μόλις 10 ετών, το οποίο προσποιήθηκε με τα χέρια του ότι πυροβολεί έναν συμμαθητή του την ώρα του μαθήματος.

Σύμφωνα με τους γονείς του, ο Nathan Entingh έκανε με τα χέρια του το σχήμα του όπλου και τα κόλλησε στο κεφάλι ενός συμμαθητή του, κάτι που δεν αντελήφθη ούτε το ίδιο το παιδί, ούτε κάποιος άλλος μαθητής στην τάξη.  Παρόλα αυτά, τον είδε η δασκάλα, στέλνοντάς τον απευθείας στην Διευθύντρια, η οποία αποφάσισε την τριήμερη αποβολή του.

Σε σχετική ερώτηση που της υπεβλήθη, η Διευθύντρια υποστηρίζει ότι η τάση των παιδιών του συγκεκριμένου σχολείου στα όπλα ήταν ανησυχητική, είχαν παρατηρηθεί να παίζουν εδώ και καιρό το παιχνίδι που έπαιζε ο Nathan, κάτι που οδήγησε τους εκπαιδευτικούς να στείλουν επιστολές στους γονείς και να τους επισημάνουν το φαινόμενο, προειδοποιώντας ότι θα λάβουν μέτρα.  Από την πλευρά τους οι γονείς του Nathan απάντησαν πως ουδέποτε έλαβαν τέτοιο γράμμα.

Πάντως, το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου στην Πολιτεία του Οχάιο φαίνεται πως έχει τις ίδιες απόψεις με τους δασκάλους του 10χρονου, καθώς, κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2012 - 2013, αποβλήθηκαν 419 παιδιά για τον ίδιο λόγο.