Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Καταδικάστηκε καθηγητής για σεξουαλική κακοποίηση μαθήτριας

Σε δυο χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ένας καθηγητής Μουσικής στο Μανχάταν, με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης μιας ανήλικης μαθήτριας.

Όπως αποφάσισε το Δικσατήριο, ο Ilya Lehman, ο οποίος είχε συλληφθεί το καλοκαίρι, κρίθηκε ένοχος για επαναλαμβανόμενη σεξουαλική κακοποίηση, με θύμα μια μαθήτριά του, στην οποία παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα.  Μάλιστα, οι ειδεχθείς πράξεις του λάμβαναν χώρα μέσα στο σπίτι και αποκαλύφθηκαν όταν, την τελευταία φορά που προσπάθησε να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του, μπήκε στο σπίτι η μητέρα του κοριτσιού και τον έπιασε επ'αυτοφώρω.

Έκτοτε, ο δράστης έκανε κάθε προσπάθεια προκειμένου να γλιτώσει από τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης, αλλά και την οργή της οικογένειας.  Μάλιστα, υποσχέθηκε στους γονείς του κοριτσιού ότι θα φύγει από την χώρα για ένα χρόνο, προκειμένου να αποσύρουν την μήνυση εναντίον του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τους έπεισε.

Ο καθηγητής έχει ιδιαίτερα ευρύ κοινωνικό κύκλο στη Νέα Υόρκη, καθώς είναι ιδιοκτήτης του Μουσικού Σχολείου Early Ear.  Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, είναι "βαθιά μετανιωμένος, όμως η προσωπική και επαγγελματική ζημιά που υπέστη είναι δεδομένη.