Log in
A+ A A-

Συναγερμός για μόλυνση από θαλασσινά

Στο μικροσκόπιο των Υγειονομικών Αρχών περνά μια σπάνια όσο και σοβαρή μόλυνση που θεωρείται ότι προκαλείται από ψάρι ή άλλο θαλασσινό φαγητό που διακινείται σε τρεις Chinatowns της Νέας Υόρκης.

 

Όπως διευκρινίζεται, ο δερματολογικός ερεθισμός δεν προκαλείται από την κατανάλωση του φαγητού - τουλάχιστον δεν έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο την δεδομένη χρονική στιγμή - αλλά από το άγγιγμά του με γυμνά χέρια, ιδίως εάν υπάρχει κάποια πληγή, αμυχή ή εξάνθημα που μπορεί να επιτρέψει στο βακτήριο να εισέλθει στο δέρμα.  Πρόκειται για το Mycobacterium marinum, το οποίο έχει εντοπιστεί σε τριάντα τουλάχιστον περιπτώσεις.

Από πλευράς των Υπηρεσιών Υγείας του Δήμου Νέας Υόρκης, συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή στους καταναλωτές που ψωνίζουν θαλασσινά από την Chinatown σε Manhattan, Queens και Brooklyn και συνίσταται να μην αγγίζει κανείς τα ψάρια χωρίς γάντια, ιδίως μέχρι να βγει κάποιο πόρισμα για το τι συμβαίνει.

Ήδη, οι υπεύθυνοι έχουν αρχίσει να υποβάλουν τις σχετικές ερωτήσεις στους παθόντες, προκειμένου να σχηματίσουν μια εικόνα για τις συνθήκες εμφάνισεις των ενοχλητικών εξανθημάτων.  Όπως τονίζουν, αυτές μπορεί να έχουν σχέση είτε με το ίδιο το θαλασσινό είτε με άλλες παρεμβάσεις που γίνονται μέχρι να φτάσει από τον αλιέα στον καταναλωτή, όπως, για παράδειγμα, το νερό που χρησιμοποιείται στα κοντέινερ.