Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Συγγενείς θυμάτων των Δίδυμων Πύργων στην δίκη του Abu Ghaith

Φρικτές μνήμες από την 11η Σεπτεμβρίου 2001 ξυπνάει στη Νέα Υόρκη η δίκη του γαμπρού του Οσάμα μπιν Λάντεν, Suleiman Abu Ghaith, καθώς ανακοινώθηκε ότι στην ακροαματική διαδικασία μπορούν να δώσουν το παρών και συγγενείς των θυμάτων της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους.

Στην δίκη του Abu Ghaith, η οποία αναμένεται να διαρκέσει για περίπου ένα μήνα, θα αποδειχθεί εάν όντως ήταν μεταξύ των εμπνευστών της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους ή άλλων επιθέσεων που είχαν στόχο να πλήξουν αμερικανικούς στόχους και να σπείρουν τον θάνατο σε χιλιάδες πολίτες στην χώρα.

Κατά την διάρκεια της δίκης την Δευτέρα, επρόκειτο να καταθέσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο βαρυποινίτης Saajid Badat, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στο Λονδίνο από το 2001, όταν και είχε συλληφθεί να προσπαθεί να περάσει εκρηκτικά στα παππούτσια του, προκειμένου να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο της American Airlines που κατευθυνόταν στο Μαϊάμι.  Ο Badat, ο οποίος φέρεται να έχει δείξει διάθεση να συνεργαστεί με τις Αρχές, θεωρείται πιθανό ότι θα επιβεβαιώσει πως ο Abu Ghaith είχε μιλήσει για τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους πριν συμβεί το μακελειό της 11ης Σεπτεμβρίου.

Συγγενείς των θυμάτων έχουν εκφράσει την επιθυμία να βρεθούν στο ακροατήριο, ελπίζοντας ότι θα αποδωθεί δικαιοσύνη για το μεγάλο έγκλημα του 2001 που συγκλόνισε την ανθρωπότητα.