Log in
A+ A A-

Τι κατέθεσε στο Δικαστήριο ο γαμπρός του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Την δική του εκδοχή για την σχέση του με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πασίγνωστο απειλητικό βίντεο της Αλ Κάιντα, που δημοσιοποιήθηκε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, έδωσε, ενώπιον του Δικαστηρίου του Μανχάτταν, ο Σουλεϊμάν Αμπού Γκάιθ.

Ο γαμπρός του Οσάμα Μπιν Λάντεν, που έγινε γνωστός στην Κοινή Γνώμη αλλά και τις Μυστικές Υπηρεσίες παγκοσμίως μετά την εμφάνισή του ως "εκπροσώπου" της Αλ Κάιντα, υποστήριξε ότι επιστρατεύτηκε από τον ίδιο των Μπιν Λάντεν λόγω της ευφράδειας λόγου που τον διέκρινε, χωρίς να έχει κάποια άμεση σχέση με την Αλ Κάιντα.

"Τη νύχτα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Οσάμα μου ζήτησε να βγω και να στείλω το μήνυμα παγκοσμίως, εξηγώντας τους λόγους των επιθέσεων.  Εγώ, αρχικά, εξέφρασα επιφυλάξεις και του είπα ότι δεν είμαι στρατευμένος, άρα θα έπρεπε τουλάχιστον να με πλαισιώσει με κάποιους άλλους.  Αυτός όμως επέμενε ότι έπρεπε να το κάνω μόνος μου.  Έτσι, μου έδωσε κάποια βασικά σημεία και ζήτησε να μιλήσω εγώ.  Βασικός άξονας ήταν πως οι ίδιοι οι Αμερικανοί προκάλεσαν αυτές τις επιθέσεις, εξαιτίας της συμπεριφοράς τους προς τον μουσουλμανικό κόσμο", ανέφερε ο Αμπού Γκάιθ.

Παράλληλα, ο Αμπού Γκάιθ υποστήριξε ότι δεν μιλούσε ως μέλος της Αλ Κάιντα, αλλά ως Μουσουλμάνος, ενώ με το τέλος της κατάθεσής του εμφανίστηκε ιδιαίτερα... τυπικός, ευχαριστώντας το Δικαστήριο και τους ενόρκους που τον άκουσαν.

Πλέον, η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία, αφού η έδρα ζήτησε να έχουν ολοκληρωθεί οι τελικές αγορεύσεις το αργότερο μέχρι την Δευτέρα.