Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Τον Μάιο ανοίγει το Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου

Την 21η Μαϊου θα ανοίξει τις πύλες του το πολυαναμενόμενο Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου, στον χώρο του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου, στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τους αρμόδιους φορείς.

Τα επίσημα εγκαίνια του Μουσείου θα πραγματοποιηθούν στις 15 Μαϊου και θα ακολουθήσει, στο διάστημα των 6 ημερών που ακολουθεί, μια μεταβατική περίοδος κατά την οποία ο χώρος θα είναι ανοιχτός μόνο για τους συγγενείς των νεκρών, τους διασώστες αλλά και τους αστυνομικούς που έδωσαν μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές την εφιαλτική εκείνη ημέρα.

"Θέλαμε να εξασφαλίσουμε ότι οι συγγενείς θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν και να περιηγηθούν στο Μουσείο με την ησυχία τους, πριν ανοίξει για το ευρύ κοινό", εξήγησε ο Joe Daniels, πρόεδρος του φορέα διαχείρισης του Μνημείου και Μουσείου της 11ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, το Μουσείο θα περιλαμβάνει δυο εκθέσεις: Η πρώτη θα είναι αφιερωμένη στους 2983 ανθρώπους που σκοτώθηκαν το 2001, αλλά και τους έξι που έχασαν την ζωή τους στην βομβιστική επίθεση του 1993.  Η δεύτερη θα εστιάζει αποκλειστικά στην 11η Σεπτεμβρίου και την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση.

Το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου θα ξεκινάει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρώνεται στις 8 το βράδυ, ενώ ως γενική τιμή εισόδου ορίστηκαν τα 24 δολάρια.