Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Αιχμές του Διοικητή του NYPD για τον προκάτοχό του

Αιχμές εναντίον του προκατόχου του, Ray Kelly, άφησε ο νέος αρχηγός του NYPD, William Bratton, για πρώτη φορά από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

Ειδικότερα, ο κ. Bratton, παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε την πρόοδο που σημειώθηκε στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, στάθηκε, κατά κύριο λόγο, στην εφαρμογή του "Stop - and - Frisk", θεωρώντας ότι έπληξε το ηθικό της Αστυνομίας, αλλά και τις σχέσεις της με την κοινωνία.

"Για κάποιους λόγους, πέρα από την μείωση της εγκληματικότητας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας στην πόλη, το ηθικό σε αυτό το Σώμα ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα", σχολίασε ο κ. Bratton.

Λίγο αργότερα, με δήλωσή του στην New York Daily News, το συλλογικό όργανο των Αστυνομικών δικαιολόγησε απόλυτα τον Διοικητή.

"Παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί πέτυχαν πολλά στην μάχη κατά της εγκληματικότητας, το ηθικό ήταν χαμηλό και σπανίως είχαν την ευκαιρία να νοιώσουν ικανοποίηση για τις επιτυχίες τους.  Ο λόγος είναι η συνεχής απαίτηση για...αριθμούς"

Με τους ισχυρισμούς αυτούς διαφώνησε ο Πολιτειακός Γερουσιαστής Martin Golden, ο οποίος εξήρε το έργο του κ. Kelly.

"Εάν το ηθικό ήταν τόσο χαμηλό, οι αστυνομικοί δεν θα έκαναν την δουλειά τους και η εγκληματικότητα θα είχε αυξηθεί.  Όμως, αντίθετα, μειώνεται, και αυτό χάρη στον Ray Kelly"