Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Δεκαεξάχρονος πυρομανής έβαλε φωτιά σε κτίριο - Δυο αστυνομικοι σε κρίσιμη κατάσταση

Στην σύλληψη ενός 16χρονου προχώρησαν οι άνδρες της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης καθώς, όπως αποδείχθηκε, ήταν ο δράστης του εμπρησμού σε συγκρότημα κατοικιών στο Coney Island, που κόστισε τον σοβαρότατο τραυματισμό δυο αστυνομικών.

Πρόκειται για τον Marcell Dockery ο οποίος, όπως έγινε γνωστό, έχει ιστορικό με τους εμπρησμούς, ενώ ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι έβαλε φωτιά στον 13ο όροφο επειδή... βαριόταν!  Πάντως, ανέφερε ότι δεν ήθελε να κάψει το κτίριο και προσπάθησε να την σβήσει άμεσα ο ίδιος, αλλά τελικά ξέφυγε από κάθε έλεγχο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιές και να απειλήσει ανθρώπινες ζωές, ενώ αυτός που κάλεσε την Πυροσβεστική και την Αστυνομία ήταν ο ξαδερφός του.

Οι δυο Αστυνομικοί, Rosa Rodriguez και Dennis Guerra, έφτασαν στο σημείο πριν από την Πυροσβεστική και ανέβηκαν στον 12ο όροφο, προκειμένου να βοηθήσουν τους ενοίκους να εκκενώσουν το κτίριο.  Όμως, όταν βγήκαν από το ασανσέρ, βρήκαν μπροστά τους ένα πυκνό σύννεφο καπνού, έχασαν τις αισθήσεις τους και υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα.

Την συμπαράστασή του στους δυο τραυματίες αστυνομικούς και τις οικογένειές τους εξέφρασε και ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο.