Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Μέτριες οι γνώμες για Ντε Μπλάσιο

Συγκρατημένοι εμφανίζονται για τις επιδόσεις του νέου Δημάρχου, Μπιλ Ντε Μπλάσιο, οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη το πρωί.

Η έρευνα διενεργήθηκε για λογαριασμό των ΝΥ1. New York Times και Sienna αφορούσε, μεταξύ άλλων, τις επιδόσεις του κ. Ντε Μπλάσιο για τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του, αλλά και ορισμένα επιμέρους ερωτήματα για κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι ο κ. Ντε Μπλάσιο εξελέγη Δήμαρχος με συντριπτικό ποσοστό, βλέπει σήμερα μόλις το 49% να είναι ευχαριστιμένο από την παρουσία του, ενώ ένα 34% δηλώνει το αντίθετο. Στην αντίπερα όχθη, υπάρχει ένα 17% που δεν θεωρεί σκόπιμο να τον κρίνει την δεδομένη χρονική στιγμή.Πάντως, ο κ. Ντε Μπλάσιο φαίνεται ότι έχει καταφέρει να κερδίσει μειονότητες και κοινωνικές ομάδες που έχουν αντιμετωπίσει ρατσιστικές συμπεριφορές. Έτσι, θετική γνώμη για τον νυν Δήμαρχο έχει το 59% των έγχρωμων ερωτηθέντων και το 54% των Ισπανόφωνων, ενώ οι λευκοί περιορίζονται σε ένα 34%.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του προϋπολογισμού, οι γνώμες για τους χειρισμούς του κ. Ντε Μπλάσιο είναι ως επί το πλείστον θετικές (65%), γεγονός που καταδεικνύει ότι κέρδισε πόντους από την στάση του στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις με τον Κυβερνήτη Άντριου Κουόμο.

Στην δημοσκόπηση υπάρχουν και άλλα ερωτήματα, όπως, για παράδειγμα, η πρόθεση του Ντε Μπλάσιο να απομακρύνει τις παραδοσιακές άμαξες, οι οποίες προσφέρουν στους τουρίστες βόλτα και περιήγηση στη Νέα Υόρκη. Έτσι, ο Δήμαρχος φαίνεται πως θα πρέπει να αναθεωρήσει την στάση του, αφού το 59% δηλώνει ότι δεν θέλει την οριστική κατάργησή τους.