Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Επιχείρηση διάσωσης... σκύλου στην Metro North

Ένα απρόοπτο σημειώθηκε σε δρομολόγιο της Metro North της Νέας Υόρκης.  Αιτία μια... σκυλίτσα, η οποία είχε εισβάλει στις γραμμές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από τις διερχόμενες αμαξοστοιχίες και να χρειαστεί να στηθεί μια μινι επιχείρηση διάσωσής της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, ο σκύλος κατέβηκε στις γραμμές και άρχισε να κυνηγάει το τρένο στον ύψος της 149 Street στο Bronx.  Η διαδρομή του συνεχίστηκε μέχρι το Harlem, όταν τελικά έγινε αντιληπτός από τους υπεύθυνους ασφαλείας.  Αμέσως, δόθηκε εντολή να ειδοποιηθεί ο μηχανοδηγός της επόμενης διερχόμενης αμαξοστοιχίας, προκειμένου να κατεβάσει ταχύτητα και να μην παρασύρει -τραυματίζοντας πιθανώς θανάσιμα - το... απερίσκεπτο τετράποδο.  Ο μηχανοδηγός κατάφερε να επιβραδύνει και, τελικά, με ένα σφύριγμα, οι υπεύθυνοι της ΜΤΑ κατάφεραν να απομακρύνουν την σκυλίτσα από τις γραμμές.

Παρά το γεγονός ότι συνήθως οι επιβάτες εκφράζουν δυσαρέσκεια για τις διαφόρων ειδών και αιτιών καθυστερήσεις, αυτήν την φορά ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμοι, επιδεικνύοντας μάλιστα ενδιαφέρον να δουν το σκυλί, κινούμενοι προς τα παράθυρα.  Άλλωστε, ήταν χαρακτηριστικό πως, όταν η επιχείρηση ολοκληρώθηκε, ξέσπασαν σε... χειροκροτήματα!