Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Συνελήφθη Πορτορικάνος μεγαλέμπορος κοκαϊνης

Τον εγκέφαλο μιας πολύ ισχυρής και αδίστακτης σπείρας διακίνησης κοκαϊνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών από το Πουέρτο Ρίκο στη Νέα Υόρκη συνέλαβαν οι Αρχές της Αμερικανικής μεγαλούπολης, μαζί με δυο πολύ σημαντικούς συνεργούς του.

Όλα αυτά, σε ένα επιτυχημένο φινάλε μιας μακροχρόνιας και ιδιαίτερα επικίνδυνης έρευνας του NYPD, που κατάφερε να παρεισφρύσει και να ξεσκεπάσει ένα πολύ σημαντικό κρίκο του καρτέλ των ναρκωτικών της ισπανόφωνης χώρας.

Ο βασικός συλληφθέντας ονομάζεται Juan Valdez και θεωρείται υπεύθυνος για λαθρεμπορία ναρκωτικών και όπλων στη Νέα Υόρκη.  Το κύκλωμα του Valdez, θησαύριζε κατά κύριο λόγο από την κοκαϊνη, διακινούσε όμως και άλλα είδη ναρκωτικών, με την μορφή χαπιών.  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, τα τελευταία πέντε χρόνια, ο Valdez και το δίκτυό του ευθύνονται για την διακίνηση ηρωίνης συνολικής αξίας 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως έγινε γνωστό, με τον Valdez συνδέεται και ένα ζευγάρι συμπατριωτών του, που είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2013 για διακίνηση ναρκωτικών.