Log in
A+ A A-

Τέξας: Καταδικάστηκε μόλις 45 ημέρες για σεξουαλική σχέση με ανήλικη

Κοινωνική κατακραυγή για μια απόφαση άνευ προηγουμένου έχει προκαλέσει μια δικαστής στο Τέξας, η οποία καταδίκασε σε μόλις 45 ημέρες φυλάκιση έναν 20χρονο, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση και βιασμό εις βάρος μιας 14χρονης μαθήτριας.

Σύμφωνα με το CNN, βάσει του σκεπτικού της απόφασης, η δικαστής επέρριψε ευθύνες στην 14χρονη για την σεξουαλική επαφή που συντελέστηκε με τον 20χρονο άνδρα, τονίζοντας ότι η ίδια, αν και ανήλικη, δεν είναι άμοιρη ευθυνών και πως η υπόθεση, αν και αφορά σε καταγγελία μαθήτριας εις βάρος ενήλικα, δεν έχει τις ίδιες διαστάσεις σε σχέση με άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Στην αντίπερα όχθη, οι επικριτές της απόφασης θεωρούν ότι θα αποτελέσει δεδικασμένο το οποίο θα αποθαρρύνει άλλα ανήλικα θύματα προκειμένου να προχωρήσουν σε ανάλογη καταγγελία και να οδηγήσουν τέτοιες υποθέσεις στην Δικαιοσύνη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η μέγιστη ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί στον 20χρονο άνδρα αγγίζει τα 20 χρόνια φυλάκιση, παρόλα αυτά όμως, όπως πραοναφέρθηκε, η τελική ποινή δεν ξεπέρασε τις 45 ημέρες.