Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Συνελήφθη για απάτη ο Δημοτικός Σύμβουλος Ruben Wills

Αίσθηση προκαλεί στη Νέα Υόρκη η σύλληψη του Δημοτικού Συμβούλου, Ruben Wills, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης με "φόντο" μια φαινομενικά αμαρτωλή μη κερδοσκοπική οργάνωση.

Ειδικότερα, ο Wills είναι ο ιδρυτής μιας οργάνωσης με τίτλο "New York 4 Life", η οποία παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες στις ανύπαντρες μητέρες.  Σύμφωνα με την έρευνα των Εισαγγελικών Αρχών, κατά το πρόσφατο παρελθόν έλαβε κρατική χρηματοδότηση 30.000 δολαρίων, η οποία, όμως, δεν φαίνεται να έχει αξιοποιηθεί για τους λόγους που υποτίθεται ότι δόθηκε.

Σε βάρος του Δημοτικού Συμβούλου του Queens εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και οδηγήθηκε ενώπιον των Αρχών μαζί με ένα συνεργάτη του και συγγενικό του πρόσωπο.  Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της εξαπάτησης, της διακεκριμένης κλοπής και της παραποίησης εγγράφων.

"Θέλω να διαβεβαιώσω την εκλογική μου περιφέρεια ότι είμαι αθώος.  Έχω καθολική υποστήριξη τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και από τους συμπολίτες μου.  Είμαστε στις ΗΠΑ.  Είμαστε αθώοι, μέχρι αποδείξεως του εναντίου", ανέφερε ο συλληφθείς Δημοτικός Σύμβουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου, Melissa Mark-Viverito κράτησε αποστάσεις, τονίζοντας ότι το Σώμα θα διερευνήσει τις κατηγορίες που αποδίδονται στον Ruben Wills.