Log in
A+ A A-

Ταξιτζήδες - δημόσιοι κίνδυνοι στη Νέα Υόρκη

Οδηγοί ταξί... δημόσιοι κίνδυνοι κυκλοφορούν στη Νέα Υόρκη, αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 600 περιπτώσεις αυτοκινητιστών των οποίων η άδεια θα έπρεπε να αφαιρεθεί.  Για πρόβλημα στο πληροφοριακό σύστημα κάνουν λόγο οι Αρχές.

Η ανακοίνωση των σχετικών στοιχείων προκαλεί ερωτηματικά και, εν μέρει, εξηγεί γιατί ορισμένα πολύ σοβαρά τροχαία στο κέντρο του Μανχάταν γίνονται με ευθύνη των οδηγών ταξί.  Σύμφωνα με τους τελευταίους ελέγχους της αρμόδιας υπηρεσίας (Taxi and Limousine Comission) υπάρχουν τουλάχιστον 600 περιπτώσεις οδηγών οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει 10 βαθμούς στο point - system της Τροχαίας.  Τι σημαίνει αυτό;  Πρακτικά ότι η άδειά τους θα έπρεπε να είχε ανακληθεί.  Παρόλα αυτά, εξακολουθούν να κυκλοφορούν στους δρόμους.

"Υπήρχε ένα πρόβλημα με την βάση δεδομένων, με αποτέλεσμα ορισμένοι οδηγοί που θα έπρεπε να υποστούν κυρώσεις να μείνουν ατιμώρητοι.  Από εδώ και πέρα όμως, θα κάνουμε ό,τι πρέπει ούτως ώστε όποιος συγκεντρώνει πόντους, να έχει και τις συνέπειες που προβλέπονται", δήλωσε ο υπεύθυνος της υπηρεσίας, David Yassky.

Εκτός όμως από τους 600 των οποίων η άδεια θα πρέπει να αφαιρεθεί άμεσα, υπάρχουν και περίπου 4500 οδηγοί που έχουν συγκεντρώσει 6 πόντους.  Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα έπρεπε να έχουν ήδη καταβάλει πρόστιμο της τάξεως των 1000 δολαρίων για να μην τους αφαιρεθεί η άδεια. Όμως, εκμεταλλευόμενοι τις καταστάσεις, κυκλοφορούν χωρίς να πληρώσουν.