Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Μεγαλοπαράγοντας συνελήφθη για υπεξαίρεση

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ένας πρώην επικεφαλής μεγάλου μη κερδοσκοπικού οργανισμού της Νέας Υόρκης, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες υπεξαίρεσης και ξεπλύματος χρήματος.


Πρόκειται για τον William Rapfogel, που διοικούσε επί 20 χρόνια το "Metropolitan Council on Jewish Poverty", έχοντας, παράλληλα, αναπτύξει διασυνδέσεις με κορυφαίους πολιτικούς της Νέας Υόρκης, τόσο σε επίπεδο πόλης όσο και Πολιτείας.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Rapfogel, που απολύθηκε από την θέση του τον περασμένο μήνα, φέρεται να υπεξαίρεσε περισσότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια, το οποίο, υποτίθεται, πως προοριζόταν για κοινωνική δραστηριότητα. Ειδικότερα, κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε τα χρήματα αυτά για προσωπικές του υποθέσεις ενώ, βάσει των όσων διαρρέουν από την αστυνομία, στα σπίτια του βρέθηκαν περίπου 400.000 δολάρια από το εν λόγω ποσό.
«Εάν οι κατηγορίες ενάντια του Willie Rapfogel είναι πραγματικότητα, θα πρέπει να δικαστεί με την μέγιστη αυστηρότητα και με το γράμμα το νόμου», ήταν το περιεχόμενο της δήλωσης της εκπροσώπου του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Υόρκης, Chr. Quinn.
Εξερχόμενος από το Δικαστήριο, ο κατηγορούμενος δεν θέλει να κάνει κανένα σχόλιο, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι στο τέλος ο εντολέας τους θα δικαιωθεί.