Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Απανωτά λάθη στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης - Μπέρδεψαν εκτροχιασμό τρένου με πυρκαγιά σε σπίτι!

Λάθος σήμανση δέχτηκαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας την ημέρα του μοιραίου εκτροχιασμού του τρένου της Metro North, στο Bronx, αφού, όπως δόθηκε στην δημοσιότητα με επίσημα στοιχεία, οι Πυροσβέστες θεώρησαν ότι έχουν να επέμβουν σε πυρκαγιά, αρκετά μέτρα πάνω από το σημείο που βρισκόταν η αμαξοστοιχία!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CBS2, η γυναίκα που κάλεσε το νούμερο 911 αντίκρυσε, έκπληκτη, τα Πυροσβεστικά οχήματα να φτάνουν στο σπίτι της, προκειμένου να επέμβουν σε περιστατικό πυρκαγιάς.  Η ίδια τότε τηλεφώνησε πάλι στην υπηρεσία και εξήγησε ότι δεν υπήρχε φωτιά στο σπίτι της, αλλά ένα τρένο που είχε εκτροχιαστεί "χαμηλά στον λόφο".

"Το πλήρωμα των οχημάτων έλαβε μια ειδοποίηση για να πάει στην διεύθυνση της τηλεφωνικής γραμμής που μας είχε καλέσει, με την ένδειξη "πυρκαγιά" ", εξηγεί το συνδικαλιστικό σωματείο των ενστόλων.

"Όλα αυτά τα προβλήματα θα μπορούσαν να λυθούν με έναν πολύ απλό τρόπο: Να ρωτούν την φύση του περιστατικού και να το παραπέμπουν στην ανάλογη υπηρεσία.  Έτσι θα γνωρίζαμε τι συμβαίνει και θα ενεργούσαμε πιο σωστά".

Κάθε χρόνο, οι ένστολοι συμπληρώνουν περισσότερες από 4500 φόρμες παραπόνων για λάθη του τηλεφωνικού κέντρου του 911, τα οποία, σε ορισμένες περιπτώσεις, αποδεικνύονται μοιραία.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό στο Μπρονξ κόστισε την ζωή 4 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 12.