Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Έλληνας ο συνήγορος του 14χρονου που σκότωσε τον συμμαθητή του - Υποστηρίζει ότι ήταν θύμα bullying

Ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος, Έρικ Πούλος, ανέλαβε την υπεράσπιση του 14χρονου μαθητή από το Μπρονξ, ο οποίος μαχαίρωσε και σκότωσε συνομήλικό συμμαθητή του, μετά από διαμάχη έξω από το σχολείο τους.

Πρόκειται για τον Noel Estevez, ο οποίος, προκάλεσε σοκ στην Αμερικανική Κοινή Γνώμη όταν, την περασμένη Τετάρτη, μαχαίρωσε και σκότωσε, αμέσως μετά το τελευταίο κουδούνι, τον, επίσης 14χρονο, Timothy Crump. Ο δράστης ήδη κρατείται από τις Αρχές, χωρίς δυνατότητα απελευθέρωσης με εγγύηση, με αποτέλεσμα ο συνήγορός του να έχει αρκετή δουλειά μπροστά του, αφού, εκτός των άλλων, ο εντολέας του αντιμετωπίζεται από το κατηγορητήριο ως ενήλικος.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο ομογενής νομικός υποστήριξε ότι ο πελάτης του, αν και αντιλαμβάνεται την πράξη του, οδηγήθηκε σε αυτήν την κίνηση αφού είχε λοιδωρηθεί και ξυλοκοπηθεί αρκετές φορές από τον Crump και την παρέα του, όντας θύμα του λεγόμενου bullying.

"O Noel στεκεται καλά. Είναι στεναχωρημένος και απίστευτα συντετριμμένος για ό,τι έχει συμβεί, αλλά νοιώθει ότι θύμα της όλης υπόθεσης υπήρξε ο ίδιος", αναφέρει στο NY1 ο κ. Πούλος, που υποστηρίζει ότι, πριν το φονικό, ο δράστης είχε χτυπηθεί, δεχόμενος μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι, από μια παρέα παιδιών στην οποία συμμετείχε και ο Crump.

"Αυτό που οδήγησε τον πελάτη μου στην πράξη του ήταν τρεις μήνες τρόμου. Τον κυνηγούσαν για τρεις ολόκληρους μήνες και αυτός παρέμενε έγκλειστος στο δωμάτιό του για να μην τον βρουν και, όταν βγήκε, του επιτέθηκαν", συνεχίζει ο Ελληνοαμερικανός συνήγορος υπεράσπισης.

Πάντως, γεγονός είναι ότι ο Estevez όντως αντιμετώπισε ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας των προβλημάτων στο σχολείο, από το οποίο απείχε για τρεις ολόκληρους μήνες φοβούμενος ότι θα του επιτεθούν. Παρόλα αυτά, άλλες πληροφορίες τον θέλουν να διατηρούσε φιλικές σχέσεις με το θυμα, ενώ οι γείτονες του Timothy Crump απορούν με όλα όσα ακούγονται, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για ένα παιδί που του άρεσε να βοηθάει τους άλλους και όχι να ενοχλεί.

Σε κάθε περίπτωση, η Αστυνομία περνάει από το "μικροσκόπιο" τους ισχυρισμούς του δράστη αλλά και των οικείων του, διερευνώντας, μεταξύ άλλων, εάν όντως το θύμα τον είχε ληστέψει, όπως, μεταξύ άλλων, του καταλογίζει. Εάν τελικά οι καταγγελίες του Estevez επιβεβαιωθούν, θεωρείται πολύ πιθανό να πέσει στα "μαλακά" όταν θα ανακοινωθεί η τελική ποινή.