Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Κύκλος αίματος και Σαββατοκύριακο βίας

Ένα από τα πιο βίαια Σαββατοκύριακα ήταν αυτό που πέρασε για την πόλη της Νέας Υόρκης, καθώς περισσότεροι από 20 άνθρωποι πυροβολήθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρούς ή σοβαρότερους τραυματισμούς.

Μάλιστα, σε ορισμένα περιστατικά, θύματα των πυροβολισμών υπήρξαν ανήλικοι, όπως ένας 10χρονος στο Coney Island στις 10 το βράδυ του Σαββάτου, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσιοκομείο της περιοχής.

Το σοβαρότερο συμβάν ήταν αυτό που έλαβε χώρα στις 3:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, στο Staten Island, όπου ένας 42χρονος πυροβολήθηκε στο πρόσωπο και δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή.

Η Αστυνομία διερευνά εξονυχιστικά όλα τα περιστατικά, προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχει σύνδεση με ορισμένα εξ αυτών. Σε πολλές περιπτώσεις, θεωρείται θέμα χρόνου η σύλληψη των δραστών, καθώς καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Οι υποστηρικτές των ελέγχων Stop – and – Frisk ήδη δηλώνουν πως το ξέσπασμα βίας το Σαββατοκύριακο είναι συνέπεια του περιορισμού των κινήσεων της Αστυνομίας.