Log in
A+ A A-

Ομπάμα: Οι Ρεμπουπλικανοί κρατούν όμηρο την οικονομία της Αμερικής

Στους Ρεμπουπλικανούς του Κογκρέσσου επέρριψε ευθύνες ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, σχετικά με την αναστολή των κυβερνητικών λειτουργιών. "Όσο περισσότερο διαρκέσει αυτή η κατάσταση, τόσο το χειρότερο για την αμερικανική οικονομία", προειδοποίησε ο κ. Ομπάμα.

Την ώρα που το Αμερικανικό κράτος αρχίζει να βιώνει τις πρώτες συνέπειες από την αναστολή λειτουργίας κυβερνητικών υπηρεσιών, ο πρόεδρος Ομπάμα κατηγόρησε τους Ρεμπουπλικανούς ότι προκαλούν ζημιά στην οικονομία της χώρας προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ιδεολογικές επιδιώξεις του.

«Η αναστολή της κυβερνητικής λειτουργίας δεν έπρεπε να συμβεί. Θα ήθελα όμως κάθε Αμερικανός να γνωρίζει γιατί συνέβη. Έχουν βάλει λουκέτο στην Κυβέρνηση μόνο και μόνο επειδή κάνουν ιδεολογική σταυροφορία ενάντια στην θέσπιση ενός συστήματος ασφάλισης προσιτού οικονομικά για εκατομμύρια Αμερικανούς».

Παράλληλα, ο Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε ότι μια παρατεταμένη δυσλειτουργία του κράτους θα έχει ολέθριες συνέπειες για την οικονομία αλλά και τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι, την δεδομένη στιγμή, εξαναγκάστηκαν σε μια άδεια άνευ αποδοχών.

"Μόνο προβλήματα θα δημιουργηθούν εάν οι Ρεμπουπλικανοί δεν αντιληφθούν πως δεν γίνεται να κρατούν την αμερικανική οικονομία υπό ομηρεία εξαιτίας των πολιτικών τους απαιτήσεων. Όλα γίνονται για να πάει πίσω η εφαρμογή του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, κατέληξε ο κ. Ομπάμα.

Την ίδια στιγμή, στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα στέκεται και η – Δημοκρατικής πλειοψηφίας – Γερουσία, ενώ πληροφορίες θέλουν κορυφαία στελέχη Ρεμπουπλικανών μελών του Κογκρέσσου να έχουν συνάντηση προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.