Log in
A+ A A-

LIRR: Με παρέμβαση Κουόμο αρχίζουν ξανά οι διαπραγματεύσεις

Με παρέμβαση του Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, επιστρέφουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι ιθύνοντες της MTA με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο LIRR, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή και να αποτραπεί η απεργία.

«Το Long Island Rail Road είναι ένα πολύ σημαντικό μέσο μεταφοράς για το Long Island και την πόλη της Νέας Υόρκης. Τόσο η ΜΤΑ όσο και οι συνδικαλιστές θα πρέπει να βάλουν σε προτεραιότητα το συμφέρον των κατοίκων της Νέας Υόρκης, επιστρέφοντας σήμερα κιόλας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προσπαθώντας να βρουν την λύση για να αποτραπεί η απεργία. Οι κάτοικοι του Long Island δεν θα πρέπει να γίνουν όμηροι της απεργίας. Πρέπει να βοηθήσουμε για να βρεθεί η λύση», δήλωσε ο Κουόμο, ο οποίος, πριν από λίγες ημέρες, είχε ξεκαθαρίσει ότι είναι νομικά και θεσμικά αναρμόδιος προκειμένου να επιλύσει το θέμα με μονομερή πολιτική παρέμβαση.

Από την πλευρά της, η ΜΤΑ επιβεβαίωσε ότι έχει συμφωνήσει προκειμένου να ξεκινήσει και πάλι τις διαπραγματέυσεις με τους εργαζόμενους.

«Ο μόνος τρόπος για να έρθουμε σε συμφωνία είναι να διαπραγματευτούμε στην βάση μιας λογικής και δίκαιης συμφωνίας», τονίζουν χαρακτηριστικά.

"Θα επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις, δεν θέλαμε ποτέ να τις εγκαταλείψουμε και θα επιστρέψουμε άμεσα", δήλωσε ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων, Anthony Simon.

Παράλληλα, ο Simon τόνισε ότι τελικά δεν τίθεται θέμα «σταδιακής μείωσης των δρομολογίων» μέχρι την απεργία της Κυριακής (εφόσον πραγματοποιηθεί) και ότι η ΜΤΑ απλώς αποσύρει σταδιακά κάποια από τα βαγόνια για λόγους ασφαλείας, χωρίς αυτό να επηρεάζει το πρόγραμμα.