Log in
A+ A A-

Καλιφόρνια: Αιματηρή καταδίωξη ληστών - Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες

Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός μιας αστυνομικής καταδίωξης στην Βόρεια Καλιφόρνια, όπου μια ληστεία τράπεζας εξελίχθηκε σε πραγματική αιματοχυσία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο φρουρός ασφαλείας πρόλαβε να ειδοποιήσει τις Αρχές λίγο πριν οι ληστές τον δέσουν και τον φιμώσουν.  Στο σημείο κατέφτασε άμεσα ένας αστυνομικός, ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει, καθώς, την ώρα της άφιξής του, οι ληστές ήδη έβγαιναν από την Τράπεζα, με ομήρους τρεις γυναίκες, δυο εκ των οποίων ήταν υπάλληλοι και μια ήταν πελάτισσα.

Τότε, ξεκίνησε το ανθρωποκυνηγητό, καθώς οι ληστές μπήκαν στο SUV της μιας υπαλλήλου και έφυγαν προς δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.  Η Αστυνομία άρχισε να ακολουθεί και κάπου εκεί ξεκίνησε η ανταλλαγή πυροβολισμών. Αρχικά, από το SUV, έπεσε στο οδόστρωμα μια από τις ομήρους (υπαλληλος), η οποία είχε πυροβοληθεί.  Δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί εάν απέδρασε η ίδια ή την έριξαν οι δράστες, πιστεύοντας ότι είναι νεκρή.  Το σίγουρο, όμως, είναι πως, μετά την μεταφορά της στο νοσοκομείο, η κατάστασή της σταθεροποιήθηκε.  Λίγο αργότερα, και μετά από την πρώτη ανταλλαγή πυροβολισμών, άλλη μια όμηρος έπεσε από το SUV, και πάλι χωρίς να έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Η καταδίωξη συνεχίστηκε και διήρκησε συνολικά μια ώρα.  Η Αστυνομία αντέδρασε ψύχραιμα και απάντησε στους συνεχείς πυροβολισμούς, σημαδεύοντας τα λάστιχα του SUV, το οποίο ακινητοποιήθηκε.  Στο σημείο εντοπίστηκαν νεκροί ένας από τους δράστες και η τρίτη όμηρος.  Ο δεύτερος ληστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε, ενώ ο μοναδικός εν ζωή δράστης - ένας 19χρονος - τραυματίστηκε ελαφρά.

Οι Αρχές κάνουν λόγο για μια από τις πιο επεισοδιακές αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ετών, η οποία κόστισε τελικά τρεις ανθρώπινες ζωές.