Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Σαρώνει ο Ντε Μπλάσιο στις δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα 50 ποσοστιαίων μονάδων στον Μπιλ Ντε Μπλάσιο, έναντι του Τζο Λότα, δίνει νέα δημοσκόπηση για τις δημοτικές εκλογές της Νέας Υόρκης.


Πρόκειται για έρευνα του the Quinnipiac University, η οποία παρουσιάζει τον κ. Ντε Μπλάσιο να συγκεντρώνει ποσοστό 71% έναντι 21% του Τζο Λότα., ενώ υπάρχουν και αναποφάσιστοι, αισθητά λιγότεροι όμως από την προηγούμενοι δημοσκόπηση.

«Οι δημοσκοπήσεις αλλάζουν καθημερινά. Όσο ο κ. Ντε Μπλάσιο θα περνά τον χρόνο του με το να κρύβεται και να αποφεύγει τα καίρια ερωτήματα, εμείς θα συνεχίσουμε να προβάλουμε το σχέδιο του Τζο Λότα για δημιουργία θέσεων εργασίας, αναβάθμισης της εκπαίδευσης και ενίσχυσης του αισθήματος ασφαλείας», απάντησαν οι υπεύθυνοι της καμπάνιας του Λότα.
Στην αντίπερα όχθη, ο Μπιλ Ντε Μπλάσιο εξέφρασε την ικανοποίησή του, αλλά προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους.

«Δεν παίρνω τίποτα για σίγουρο. Παρότι είναι μια δημοσκόπηση με θαυμάσιο αποτέλεσμα, έχουμε περισσότερο από ένα μήνα μπροστά μας και θα δουλέψουμε πολύ σκληρά», τόνισε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.
Σε κάθε περίπτωση, πληθαίνουν οι εκτιμήσεις πως, ακόμη κι αν συμβεί κάτι συνταρακτικά απρόοπτο, η μάχη για την Δημαρχία της Νέας Υόρκης έχει ήδη κριθεί.