Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον 43χρονο

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις στο Staten Island για τον τραγικό θάνατο του 43χρονου Eric Garner, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά την επιχείρηση ακινητοποίησης και σύλληψής του από τους Αστυνομικούς.

Χθες, πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ κάτι ανάλογο έχει προγραμματιστεί να γίνει και σήμερα, με κατοίκους του Staten Island και ακτιβιστές από κάθε σημείο της Νέας Υόρκης να απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία των Αστυνομικών.

Στην αντίπερα όχθη, ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, επανέλαβε ότι περιμένει την έρευνα να φτάσει σε βάθος, τόνισε όμως ότι, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ακουστούν όλες οι πλευρές. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Διοικητής του NYPD, Μπιλ Μπράττον, ο οποίος, αν και έχει τονίσει ότι η κίνηση του αστυνομικού Έρικ Πανταλίο να πιάσει τον Garner από τον λαιμό έχει απαγορευτεί, επεσήμανε ότι ο 43χρονος άνδρας αντιστάθηκε της σύλληψης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Πανταλίο έχει παρελθόν σε εντάσεις εν ώρα συλλήψεων, αφού, παλαιότερα, η συμπεριφορά του είχε οδηγήσει σε μηνύσεις εναντίον του NYPD, το οποίο μάλιστα κλήθηκε να πληρώσει αποζημιώσεις. Από την πλευρά του, το συνδικαλιστικό όργανο των Αστυνομικών στάθηκε και πάλι στο πλευρό του, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν ενεργό αστυνομικό με περισσότερες από 300 συλλήψεις, με αποτέλεσμα να μην είναι περίεργο που κάποιες από αυτές οδήγησαν σε νομική αντιπαράθεση.