Log in
A+ A A-

Διεκόπη η αεροπορική σύνδεση ΗΠΑ - Ισραήλ

Στην απόφαση να διακόψει την αεροπορική σύνδεση με το Ισραήλ προχώρησε η FAA, που ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις προς το Τελ Αβίβ σταματάνε μέχρι νεοτέρας ειδοποίησης.

Λίγο νωρίτερα, την αρχή έκαναν η Delta, την American Airlines και την United Air Lines, οι οποίες αποφάσισαν μονομερώς να σταματήσουν τα ταξίδια προς το Ισραήλ, υπό τον φόβο της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή. Συγκεκριμένα, το περιστατικό που σήμανε συναγερμό στους υπεύθυνους των αεροπορικών εταιρειών ήταν ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την Γάζα και έφτασε κοντά στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, προκαλώντας ζημιές σε παρακείμενο σπίτι. Αμέσως, ο Πύργος Ελέγχου έδωσε εντολή σε ένα Boeing 747 της Delta Airlines, που είχε αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη με προορισμό το Ισραήλ, να αλλάξει πορεία και να προσγειωθεί στο Παρίσι, για λόγους ασφαλείας των επιβατών.

Αμέσως μετά, η American Airlines ακύρωσε πτήση προς Τελ Αβίβ από την Φιλαδέλφεια και έκανε γνωστό ότι πράττει αναλόγως και για τις υπόλοιπες πτήσεις, ενώ άμεσα προχώρησε σε μεμονωμένη ακύρωση η US Airways, πριν η FAA ανάψει υποχρεωτικά «κόκκινο» για όλες τις πτήσεις προς το Ισραήλ.