Log in
A+ A A-

Κατηγορίες κατά Δεκατριών Anonymous για την επιχείρηση "εκδίκηση"

Κατηγορίες κατά 13 ατόμων που είναι ύποπτα για συμμετοχή στην ομάδα χάκερ Anonymous απήγγειλαν την Πέμπτη οι Αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε βάρος των 13 υπόπτων απαγγέλθηκε η κατηγορία της συνωμοσίας για εκούσια πρόκληση ζημιάς σε προστατευόμενα συστήματα. Σύμφωνα με τις Αρχές, η αξιόποινη δράση των κατηγορούμενων εντάσσεται στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Εκδίκηση» (Operation Payback) που έχουν εξαπολύσει οι Anonymous.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η «Επιχείρηση Εκδίκηση» ξεκίνησε ως αντίποινα για το κλείσιμο, το 2010, του ιστότοπου Pirate Bay, όπου οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να μοιράζονται διάφορα είδη αρχείων όπως κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και μουσική.

Στο πλαίσιο της «Εκδίκησης», οι Anonymous φέρονται να επιτέθηκαν αρχικά στη σελίδα του λόμπι της αμερικανικής βιομηχανίας κινηματογράφου (Motion Picture Association of America) και στη συνέχεια σε άλλα σάιτ, όπως σε αυτά της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου, της Bank of America, της Visa και MasterCard, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Οι 13 κατηγορούμενοι είναι από 21 έως 65 ετών και κατοικούσαν σε 13 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ.

ΣΚΑΪ