Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Καταδικάστηκε δημοτικός σύμβουλος για διαφθορά

Ένοχος για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της δωροληψίας κρίθηκε ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Υόρκης, Daniel Halloran, αφού το Δικαστήριο δεν δέχτηκε κανέναν από τους ισχυρισμούς του.

Βάσει του κατηγορητηρίου, ο Halloran, αρχικά, αποπειράθηκε να δωροδοκήσει στελέχη του Ρεμπουπλικανικού κόμματος στη Νέα Υόρκη προκειμένου να προωθήσουν την υποψηφιότητα του Δημοκρατικού, Μάλκολμ Σμιθ, στις δικές τους εσωκομματικές εκλογές.

Παράλληλα, ο ίδιος ο πρώην δημοτικός σύμβουλος φέρεται να έλαβε το χρηματικό ποσό της τάξεως των 25.000 δολαρίων σε μετρητά, από δυο υποτιθέμενους επιχειρηματίες, με αντάλλαγμα να χειριστεί οικονομικές υποθέσεις του Δήμου βάσει των δικών του εντολών.  Όπως αποδείχθηκε, δεν επρόκειτο για επιχειρηματίες, αλλά για πράκτορες του FBI, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο έδεσαν την κατηγορία εναντίον του.

Ο ίδιος ο πρώην δημοτικός σύμβουλος υποστηρίζει ότι έλαβε αυτά τα χρήματα ως νόμιμη αμοιβή για παροχή πολιτικών υπηρεσιών, αρνούμενος τις κατηγορίες που του επιρρίπτονται.  Ήδη, έχει προαναγγείλει ότι θα ασκήσει έφεση, όμως ο πέλεκυς της πρωτόδικης απόφασης αναμένεται βαρύς.

Όπως προβλέπεται, δεν αποκλείεται να κληθεί να εκτίσει μέχρι και 20 χρόνια στην φυλακή, καταβάλοντας επίσης δεκάδες χιλιάδες ευρώ ως πρόστιμο.