Log in
A+ A A-

Κλίντον: "Παραλίγο να σκοτώσω τον Μπιν Λάντεν, αλλά..."

Ένα ενδιαφέρον ντοκουμέντο με τον Μπιλ Κλίντον έδωσε στην δημοσιότητα το τηλεοπτικό δίκτυο Skynews στην Αυστραλία.  Πρόκειται για σχόλιο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ για τον Οσάμα μπιν Λάντεν κατά την διάρκεια παρουσίας του στην χώρα, μια ημέρα ακριβώς πριν τις φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους.

 

Στο σχετικό απόσπασμα, που βιντεοσκοπήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2001 αλλά δεν προβλήθηκε ποτέ, ο Κλίντον ερωτάται για την τρομοκρατία και τον Οσάμα μπιν Λάντεν.  Στην απάντησή του τον χαρακτηρίζει "πολύ έξυπνο" αλλά τονίζει ότι κάποια στιγμή έφτασε πολύ κοντά στον εντοπισμό και την εξόντωσή του, αλλά δεν εξαπέλυσε επίθεση υπό τον φόβο παράπλευρων απωλειών.

Σύμφωνα με όσα είχε υποστηρίξει τότε ο Μπιλ Κλίντον, εάν έδινε το "πράσινο φως" σε αεροπορική επίθεση ενάντια στον Οσάμα μπιν Λάντεν, θα είχε κυριολεκτικά ισοπεδώσει την Κανταχάρ των 300 αμάχων και, όπως σχολιάζει, δεν θα διέφερε σε τίποτα από τον Μπιν Λάντεν.

Ένα εικοσιτετράωρο αργότερα, ο Μπιν Λάντεν έγινε ο νούμερο ένα καταζητούμενος στον πλανήτη, όταν θεωρήθηκε ως ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους και τον θάνατο περίπου 3000 ανθρώπων.