Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Σε επιφυλακή για τυφώνες και τροπικές καταιγίδες

Μήνυμα στις Αρχές, τις υπηρεσίες και τους πολίτες, προκειμένου να είναι έτοιμοι για το ενδεχόμενο κάποιας ισχυρής τροπικής καταιγίδας ή ακόμη και τυφώνα, έστειλε από το Μπρούκλιν ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, κατά την διάρκεια σχετικών δηλώσεών του με τον υπεύθυνο της Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, Τζόζεφ Εσπόζιτο.

Ο κ. Ντε Μπλάσιο υπενθύμισε ότι η Νέα Υόρκη βρίσκεται σε κίνδυνο ανάλογων έντονων καιρικών φαινομένων από τον Αύγουστο έως και τον Σεπτέμβριο, τονίζοντας ότι άπαντες, από αυτό το σημείο, θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 3 εκατομμύρια Νεοϋορκέζοι ζουν σε περιοχές που εντάσσονται στις ζώνες εκκένωσης, συνεπώς, όπως δήλωσε ο κ. Ντε Μπλάσιο, πρέπει να υπάρχει έτοιμο σχέδιο για το πού θα πάνε εάν χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Για την ώρα, οι μετεωρολόγοι παρακολουθούν στενά την πορεία της τροπικής καταιγίδας Bertha η οποία αυτήν την στιγμή κινείται στην Καραϊβική και θα περάσει από την περιοχή μέσα στις επόμενες 48 ώρες, χωρίς να υπάρχει κάποιος συναγερμός για ξέσπασμα της στην στεριά.