Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Συνελήφθη ο άνδρας που βιντεοσκόπησε την μοιραία επιχείρηση σύλληψης του 43χρονου

Αντιδράσεις και ερωτηματικά προκαλεί η σύλληψη του 22χρονου που βιντεοσκόπησε την επεισοδιακή επιχείρηση σύλληψης στο Staten Island, που επέφερε τον θανατο του 43χρονου Έρικ Γκάρνερ και είχε επιφέρει διεθνή κατακραυγή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία της Νέας Υόρκης, στην κατοχή του νεαρού Έρικ Όρτα βρέθηκε όπλο, για το οποίο δεν είχε εκδοθεί η σχετική άδεια. Μάλιστα, στην ίδια επιχείρηση συνελήφθη και η φίλη του, στην οποία και επιχείρησε να το παραδώσει, μπροστά στα μάτια των αστυνομικών που το παρακολουθούσαν.

Από την πλευρά του, το NYPD υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση παρακολούθησης του Όρτα, ούτε η παρουσία τους στο σημείο αφορούσε την εμπλοκή του 22χρονου στην υπόθεση Γκάρνερ. Αντίθετα, τόνισαν ότι οι παρακολουθήσεις στο εν λόγω ξενοδοχείο είναι συνεχείς, λόγω των πληροφοριών για αγοραπωλησίες ναρκωτικών στην περιοχή, ενώ υποστήριξαν ότι η ταυτότητα του 22χρονου και το γεγονός ότι βιντεοσκόπησε την σύλληψη έγινε αντιληπτό μετά την εξακρίβωση των στοιχείων του.

Στην αντίπερα όχθη, ο νεαρός άνδρας απαντά ότι η Αστυνομία στην ουσια τον στοχοποίησε επειδή ήταν αυτός που την εξέθεσε, καταγράφοντας τις σκηνές στην βασανιστική απόπειρα σύλληψης του Γκάρνερ, η οποία κόστισε την ίδια την ζωή του.

Πάντως, το NYPD έχει περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση, αφού το πόρισμα του ιατροδικαστή δέχεται πως ο θάνατος του Έρικ Γκάρνερ οφείλεται σε "ανθρωποκτονία", δηλαδή στην ασφυκτική επίθεση που δέχτηκε από τους αστυνομικούς κατά την επιχείρηση σύλληψής του.