Log in
A+ A A-

ΗΠΑ: Οι Έλληνες μετανάστες τολμούν στο επιχειρείν

Τον δρόμο της επιχειρηματικότητας δείχνουν οι Έλληνες στους υπόλοιπους μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού, σύμφωνα με σχετική έρευνα του Ινστιτούτου Δημοσιονομικής Πολιτικής, έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκτησίας σε μικρές επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρουν τα προαναφερόμενα στοιχεία, από τους 75.000 καταγεγραμμένους Έλληνες μετανάστες στα εργατικά μητρώα των ΗΠΑ, το 16,1% (σ.σ. πάνω από 12.000) έχουν την δική τους επιχείρηση, παρουσιάζοντας την μεγαλύτερη αναλογία από κάθε άλλη μειονοτική εθνικότητα στην χώρα.

Ασφαλώς, σε απόλυτους αριθμούς, υπάρχουν χώρες με περισσότερους επιχειρηματίες ή μικροεπιχειρηματίες σε σχέση με τους Έλληνες, όμως το σχετικό ποσοστό σε αναλογία πληθυσμού, δίνει στους ομογενείς μια ξεκάθαρη πρωτοκαθεδρία.  Για παράδειγμα, υπάρχουν 105.000 Μεξικανοί μικροεπιχειρηματίες, όμως το ποσοστό αυτό σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό των ομοεθνών τους μεταναστών είναι μόλις το 1%.  Ανάλογη περίπτωση αποτελούν και οι 63.000 Ινδοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, που αντιπροσωπεύουν μόλις το 6% του συνολικού καταγεγραμμένου πληθυσμού.

Μετά τους Έλληνες, αυξημένο επιχειρηματικό δαιμόνιο παρουσιάζουν Ισραηλινοί - Παλαιστίνιοι (13,2%), Σύριοι (12,1%) και Ιρανοί (11,8%)