Log in
A+ A A-

Μελβούρνη: Εγκαινιάστηκε η έκθεση "Θεοί, Μύθοι και Θνητοί" στο Ελληνικό Μουσείο

Παρουσία του Πρωθυπουργού της Βικτώριας, Ντένις Ναπθάιν, και πλήθους επισήμων από την Ελληνοαυστραλιανή ομογένεια και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης "Θεοί, Μύθοι και Θνητοί" στο Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης.

"Είναι μια εξαιρετική έκθεση και είμαστε πραγματικά τυχεροί που παρουσιάζεται στη Μελβούρνη", τόνισε ο κ. Ναπθάιν, ο οποίος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ομογενειακής εφημερίδας "Νέος Κόσμος", χαρακτήρισε την Μελβούρνη ως την "πρωτεύουσα του απόδημου ελληνισμού".

Η έκθεση "Θεοί, Μύθοι και Θνητοί" έχει ιδιαίτερη ιστορική και συμβολική σημασία, καθώς αποτελεί, μεταξύ άλλων, και την εναρκτήρια εκδήλωση της δεκαετούς συνεργασίας ανάμεσα στο Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης και το Μουσείο Μπενάκη.

"Μια μικρογραφία του Μουσείου Μπενάκη στήνεται ουσιαστικά στη Μελβούρνη από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα και για να περιγράψουν τη διαχρονικότητα των Ελλήνων και για να κάνουμε κάθε Έλληνα περήφανο για τον πολιτισμό μας και γι' αυτό που έχουμε να προσφέρουμε στον κόσμο", επεσήμανε ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.  

Για ένα όραμα του πατέρα του, Σπύρου, που έγινε πραγματικότητα, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου, Χάρης Σταμούλης, ενώ για την Ιστορία και την σημασία του Μουσείου Μπενάκη μίλησε η υποδιευθύντρια, Ειρήνη Γερουλάνου.