Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Γιώργος Μπούσαλης: Η Exofab, οι selfie και οι εκπλήξεις που έρχονται

Και ξαφνικά ήρθε η μόδα του...#exofab!  Ο λόγος για την ειδική θήκη για smartphones που εισήγαγαν πρόσφατα στην αμερικανική αγορά ο Ελληνοαμερικανός Γιώργος Μπούσαλης, σε συνεργασία με τον επίσης Έλληνα συνέταιρό του, που προωθεί το προϊόν από πέρυσι στην Ευρώπη.  Ως η μοναδική στην αγορά που μπορεί να κολλήσει στο τζάμι, η θήκη της Exofab ήρθε και έδεσε με την "μόδα" των selfie φωτογραφιών και έφτασε να καθιερωθεί στην συνείδηση του κοινού ως "η θήκη των selfie" και να γίνει απίστευτα περιζήτηση.  Μιλώντας στο newgreektv.com, ο Γιώργος Μπούσαλης εκφράζει την ικανοποίησή του για την αποδοχή του κοινού και προαναγγέλει ότι η συνέχεια θα έχει... ακόμη περισσότερη πρωτοτυπία.

Γιώργο, κατ' αρχήν θα ήθελα να μου πεις για το προϊόν σας. Πώς ξεκίνησε, τι ιδιαιτερότητες έχει και πώς έφτασε να γίνει τόσο επιτυχημένο στην αγορά;

Πράγματι, το προϊόν είναι επιτυχημένο, αφού μέχρι σήμερα έχουμε πουλήσει σχεδόν 100.000 κομμάτια. Αυτός που το λάνσαρε πρώτος ήταν ο κουμπάρος μου, ο Αγάπιος Παπαδιαμαντίου, ο οποίος διατηρεί στην Ελλάδα υποκαταστήματα της Vodafone. Η ιδέα ξεκίνησε από την επαφή με τους πελάτες του: Παρατήρησε ότι οι χρήστες των smartphones απέφευγαν να αγοράζουν θήκες για λόγους περισσότερο αισθητικούς, δηλαδή για να μην αλλάζει το μέγεθος της συσκευής κτλ. Σκέφτηκε, λοιπόν, να φτιάξει κάτι για τους πελάτες του: Μια θήκη που θα προστάτευε μεν το smartphone, αλλά θα προωθούσε και την αισθητική του. Έτσι ξεκίνησε αυτή η θήκη. Στην συνέχεια, επεξεργάστηκε για 2-3 χρόνια το πλαστικό υλικό της θήκης και γεννήθηκε η ιδέα να την κάνει να κολλάει στο τζάμι.

Και κάπως έτσι φτιάχτηκε η «θήκη των selfies» δηλαδή...

Εκείνη την περίοδο η εταιρεία δεν είχε ως άμεση προτεραιότητα τις selfies. Κύρια κατεύθυνση του προϊόντος ήταν να αποτελέσει μια μοντέρνα και καλαίσθητη θήκη. Αργότερα, όταν ρίχναμε διάφορες ιδέες στο τραπέζι, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα application το οποίο, όταν το τηλέφωνο θα κολλάει στο τζάμι, θα ενεργοποιεί ένα χρονόμετρο και κατόπιν θα βγάζει αυτόματα handsfree φωτογραφίες, όσες ορίζει ο χρήστης. Κατόπιν, αυτές οι φωτογραφίες μπορούν να δημοσιεύονται άμεσα στα social media, με αυτόματο hashtag το όνομα της εταιρείας (#exofab). Από αυτές τις δημοσιεύσεις διαπιστώσαμε ότι το προϊόν μας άρεσε στο κοινό.

Οπότε το επόμενο βήμα για εσάς ποιο είναι;

Κατ' αρχήν, τις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσει η νέα θήκη μας για το iPhone6 και το Samsung S5. Το πρωτότυπο σε αυτήν την περίπτωση είναι πως πρόκειται για θήκες από αντιβακτηριδιακό υλικό. Σκεφτήκαμε να επενδύσουμε σε αυτόν τον τομέα διότι γνωρίζουμε πως πρόκειται για περίοδο που βρίσκονται σε έξαρση οι ιώσεις, ενώ μην ξεχνάμε και τον διαχρονικό φόβο του κοινού για τις επιδημίες. Θεωρούμε λοιπόν ότι με αυτήν την επιλογή θα είναι ικανοποιημένοι και οι γονείς – αφού πολλά παιδιά έχουν smartphones – ενώ είμαστε σίγουροι ότι θα την επικροτήσουν και οι γιατροί. Παράλληλα, δουλεύουμε πάνω σε δυο άλλα προϊόντα: Ένα handsfree, που θα είναι επίσης αντιβακτηριδιακό και αδιάβροχο, όπως επίσης κι έναν φορτιστή, για τον οποίο όμως δεν μπορώ να σου πω περισσότερα, γιατί βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο.

Η εταιρεία σας κάνει τα πρώτα βήματά της στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ξεκίνησε από την Ευρώπη. Από τα στοιχεία που βλέπεις στην αγορά, θεωρείς ότι η άποψη πως τα smartphones και οι selfie φωτογραφίες είναι πιο κοντά στην Αμερικανική κουλτούρα, ισχύει;

Η εταιρεία μας είναι στην Ευρώπη πάνω από ένα χρόνο. Στις ΗΠΑ λειτουργεί εδώ και 4-5 μήνες. Σε ό,τι αφορά στις selfie, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ως στυλ φωτογράφισης υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν είναι κάτι καινούργο να βγάζει κάποιος φωτογραφία μόνος του. Απλώς, τώρα υπάρχει ο όρος του "Selfie" ως λέξη. Σε κάποιους αρέσει, σε άλλους δεν αρέσει, αλλά δεν μπορείς να αρνηθείς ότι είναι στην μόδα και... πιάνει παντού. Ακόμη και η Κιμ Καρντάσιαν έβγαλε βιβλίο με τίτλο "Selfie". Είναι μια μόδα. Όπως όμως σου είπα, εμείς δεν δημιουργήσαμε την θήκη για την selfie. Αυτό ήρθε σαν μπόνους στην πορεία.

Ασφαλώς, δεν είστε μόνο εσύ και ο Αγάπιος, αλλά υπάρχει και ομάδα από πίσω...

Ακριβώς. Έχουμε designers από το Los Angeles, ενώ κλείσαμε συμφωνία και με την μεγάλη εταιρεία μάρκετινγκ B.L.T., η οποία μπήκε ως επενδυτής για να μας βοηθήσει στο promo και το marketing material. Σιγά – σιγά, ολοκληρώνουμε τις επαφές για να μπούμε σε μεγάλους retalilers. Έχουμε μια πραγματικά πολύ καλή ομάδα, όλοι δουλεύουν σωστά και αυτό είναι το σημαντικό. Αν δεν έχεις ομάδα, δεν γίνεται τίποτα.

Ζούμε στην εποχή που η τεχνολογία έχει γίνει κομμάτι της ζωής μας και, καθημερινά, κυκλοφορούν χιλιάδες εφαρμογές και πολλά νέα γκάτζετ. Τι πρέπει να κάνει ο επαγγελματίας του είδους για να διασφαλίσει ότι, από την μια θα πρωτοτυπήσει και από την άλλη θα δώσει κάτι που θα αγαπηθεί από το κοινό;

Βασικός κανόνας είναι να αφουγκράζεσαι το κοινό και πάντα να προσπαθείς να έχεις κάτι καινούριο. Η επαφή με τον κόσμο μπορεί να σου δώσει ιδέες, να δεις τι είναι αυτό που μπορεί να του κάνει την ζωή πιο εύκολη και πάντα να βαδίζεις προς αυτήν την κατέυθυνση. Πρέπει να υπάρχει το κοινό που θα σε στηρίζει και θα του αρέσει αυτό που κάνεις.

Αν και αρκετά διαδεδομένα, τα εξελιγμένα smartphones στην Ελλάδα θεωρούνται από πολλούς είδος πολυτελείας, για ευνόητους λόγους. Αγαπήθηκε εξίσου το προϊόν σας στην Ελλάδα;

Κοίταξε, αυτός που δεν έχει smart phone και γενικότερα δεν ασχολείται με την τεχνολογία, προφανώς και δεν θα δώσει σημασία στο προϊόν μας. Όμως, στην Ελλάδα υπάρχει κόσμος που θέλει να είναι στην μόδα και του αρέσει η αισθητική. Σε αυτό το κοινό λοιπόν ναι, αρέσει και πάρα πολύ. Γενικότερα, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πω ότι μας έχει βοηθήσει πολύ το celebrity marketing. Αρέσει σε πολλούς celebrities.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν παρήγγειλες το νέο iPhone και αν συμμερίζεσαι αυτόν τον πανικό και τις ουρές έξω από τα καταστήματα της Apple...

Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι πως η Apple έχει αποκτήσει ένα πιστό κοινό που την ακολουθεί. Φαντάσου ότι έχουν τέτοια τρέλα με τα προϊόντα της Apple που κάθονται στις ουρές. Άρα, έχει καταφέρει αυτό που δεν κατάφερε καμία εταιρεία. Βέβαια, αν ρωτάς για εμένα προσωπικά, όχι, δεν θα καθόμουν! Είμαι άνθρωπος με οικογένεια, παιδιά και έχω άλλες δουλειές. Θα το πάρω το iPhone 6, αλλά περιμένω να βγάλουμε και την θήκη του, για να το συνδυάσω.