Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Τιμάται ο Μάριος Φραγκούλης

Την τιμητική του θα έχει το Σάββατο το βράδυ ο δημοφιλής Έλληνας Τενόρος, Μάριος Φραγκούλης, ο οποίος και θα τιμηθεί με το Φειδιπίδειο βραβείο, από την Διεύθυνση του Cosmos FM.

Η απονομή θα γίνει σε μια ειδική εκδήλωση στον πολυχώρο δεξιώσεων Terrace on the Park, στο Κουήνς, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τον Cosmos FM, με τον Μάριο Φραγκούλη να είναι φέτος το τιμώμενο πρόσωπο.

Το Φειδιπίδειο θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1994, με πρωτοβουλία του ομογενή Ηλία Λαλαούνη, ως μια συμβολική και ουσιαστική επιράβευση για πρόσωπα ή φορείς που κρατούν ψηλά την σημαία του ελληνικού πολιτισμού. Μεταξύ αυτων, οι Μίκης Θεοδωράκης, Μιχάλης Κακογιάννης, Ζυλ Ντασέν και Γ. Μαρκόπουλος. Παράλληλα, έχουν βραβευτεί και επιχειρηματίες από την Ελλάδα, όπως ο Σωκράτης Κόκκαλης, αλλά και από την ομογένεια, όπως το ζεύγος Τζον και Μάργκο Κατσιματίδη.

Παράλληλα, ο Μάριος Φραγκούλης την Κυριακή μια πολυαναμενόμενη συναυλία για τις ανάγκες του Cosmos FM, στις 5 το απόγευμα στο Tribeca Performing Arts Center, στο Μανχάτταν.