Log in
A+ A A-

Greek Night: Υπογραφή... Jimbabway - Γνωρίστε τον αγαπημένο των celebrities

Στα 15 του χρόνια, είχε το... θράσος να πλησιάσει την Άννα Βίσση και να της προτείνει να... "την βγάλει για φραπέ".  Άλλα τόσα χρόνια αργότερα, ο Δημήτρης Παναγιώτου - ή Τζίμυ "Τζιμπάμπουε" για τους "μυημένους" - είναι μια από τις πλέον γνώριμες φιγούρες της "ελληνικής" νύχτας στην Αστόρια. Στενός φίλος της Έλλης Κοκκίνου, "μικρός αδερφός" - συναισθηματικά - της Καλομοίρας, κουμπάρος της Κατερίνας Τοπάζη αλλά, πάνω απ' όλα, ο... Jimbabway της "Greek Night". Τον συναντήσαμε στο Melrose Ballroom, το οποίο και αποτελεί - μαζί με το Central - τις δυο βασικές του συνεργασίες.   

«Φέτος έκλεισα αισίως 15 χρόνια σε αυτήν την δουλειά. Σήμερα είμαι 30 ετών. Και ξέρεις πώς άρχισα; Από ένα... «αθώο» ψέμα που είπα, μόνο και μόνο για να δω από κοντά μια συναυλία της Άννας Βίσση», αποκαλύπτει ο Τζίμυ, ο οποίος δήλωσε ψεύτικη ηλικία σε μια φίλη της ελληνίδας σταρ για να τον πάρει μαζί της σε μια συναυλία.

sssssssssssssssssssssssss

«Δούλευα για το Greek Music and Video, ένα δισκοπωλείο της εποχής, το οποίο πολλοί που διαβάσουν την συνέντευξη το γνωρίζουν. Ήθελα πάρα πολύ να δω την συναυλία της Άννας Βίσση, αλλά δεν είχα τρόπο να πάω. Έτσι, σκέφτηκα να πω ένα... ψεματάκι στην κολλητή της Βίσση για να με πάρει μαζί της: Της είπα ότι είμαι 18 και τελικά είδα την συναυλία. Εκεί ξεκίνησε η τρέλα μου».

«ΒΙΣΣΗ, ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΦΡΑΠΕ;»

Από ό,τι καταλαβαίνω έχεις μια αδυναμία στην Άννα Βίσση, με την οποία είστε πολύ καλοί φίλοι. Πώς την γνώρισες;

vissi2

Η Άννα ήταν η πρώτη ελληνίδα τραγουδίστρια που είδα από κοντά. Θυμάμαι ότι είχε έρθει στο Greek Music and Video. Όταν την είδα, της είπα: «Εσένα θα σε βγάλω για φραπέ». Εκεί άρχισε η σχέση μας. Έχω ζήσει πολλές στιγμές μαζί της. Ταξιδέψαμε μαζί στο Μαϊάμι και περάσαμε πολύ όμορφα, ενώ παρακολουθώ κάθε συναυλία της στη Νέα Υόρκη.

Έχεις πολλές φιλίες όμως, εκτός από την Άννα Βίσση...

Πολύ καλές φίλες μου είναι επίσης η Έλλη Κοκκίνου, την οποία αγαπάω πολύ, αλλά και η Καλομοίρα, που είναι κάτι σαν μεγάλη αδελφή μου.

kokkinou

kalomira2

 

Επίσης, πρόσφατα έγινα κουμπάρος με την Κατερίνα Τοπάζη, αφού παντρέψαμε από κοινού έναν φίλο μας. Δεν θα μπορούσα βέβαια να μην σου αναφέρω και τον Πάνο Κιάμο, ο οποίος ήταν εδώ πριν από δυο μήνες: Το 2012 που είχε έρθει πηγαίναμε από εστιατόριο σε εστιατόριο για να δοκιμάσουμε φαγητά. Όλοι αυτοί, αλλά και άλλοι καλλιτέχνες, είναι πια σαν μέλη της οικογένειάς μου: Έρχονται Νέα Υόρκη και τους φιλοξενώ στο σπίτι μου. Μην ξεχάσω και τον Θάνο Πετρέλη, τον οποίο θα έχουμε τις γιορτές στο Melrose Ballroom.

kiamos

Επαγγελματικά ποιες στιγμές ξεχωρίζεις;

Εμπειρία ήταν η Μαρινέλλα, οι συναυλίες με τον Βασίλη Καρρά, την Άννα Βίσση, τον Θάνο Πετρέλη τον Πάνο Κιάμο - απίστευτη συνεργασία – αλλά και με τους Vegas περάσαμε πολύ καλά. Μην ξεχάσω βέβαια ακόμα τον Πλούταρχο και τον Αντώνη Ρέμο. Όμως, πολύ σημαντικές είναι και οι εμφανίσεις της Έλλης Κοκκίνου.

paola

«ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΑΝΕ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ»

Δημήτρη, εγώ δεν είμαι πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη, ακούω όμως να λενε – πέρα από το Melrose – ότι κατά τα λοιπά η ελληνική νύχτα «έσπασε» λίγο. Εσύ που την ζεις από κοντά, πιστεύεις ότι ισχύει αυτό;

Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος δεν είναι αυτός που ήταν, για όλα αυτά όμως υπάρχει εξήγηση: Κατ'αρχήν, πλέον δουλεύει πάρα πολύ το φαγητό και ο καφές. Δεύτερον, παλιά η Αστόρια ήταν κάπως πιο «κλειστή», δεν ήταν εύκολη απόφαση να πάρεις το τρένο ή το αυτοκίνητο και να πας Μανχάτταν. Τώρα είναι πιο εύκολο να βρεις τα λεγόμενα "hotspots" στο Μανχάτταν ή διάφορα events που μπορεί να σε ενδιαφέρουν, και να βγεις από την Αστόρια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι χάσαμε τελείως τον κόσμο μας.

Φέρνοντας όλους αυτούς τους καλλιτέχνες στο Melrose Ballroom, είσαι ευχαριστημένος από την εικόνα που βλέπεις;

kiamos mpouzoukia

Έρχονται Ελληνοαμερικανοί κάθε ηλικίας, νέοι αλλά και μεγαλύτεροι. Αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο είναι ότι βλέπω παιδιά 21 ετών και άνω να έρχονται και να διασκεδάζουν με την ελληνική μουσική. Να χορεύουν στην πίστα και να έχουν τατουάζ την ελληνική σημαία. Κάθομαι καμιά φορά από το πάνω μέρος και τους χαζεύω. Νοιώθω πολύ όμορφα. Είναι ό,τι καλύτερο να βλέπεις αυτόν τον κόσμο να έρχεται και να περνάει καλά. Είναι οι καλύτεροι, οι πραγματικοί Έλληνες.

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ «ΤΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ»

Η αλήθεια είναι ότι με έχεις μπερδέψει λίγο. Το «Τζιμπάμπουε» δεν είναι κάποιο επώνυμο, σωστά;

Όχι. Ονομάζομαι Παναγιώτου και έχω καταγωγή από Πύργο Ηλείας και Θεσσαλονίκη. Η πιάτσα με ξέρει σαν «Τζιμπαμπουε». Ας είναι καλά για αυτό ένας φίλος μου, που με «βάπτισε» έτσι. Δεν μπορώ να σου πω πού παραπέμπει, είναι το μυστικό μας.

Είσαι 30 ετών σήμερα και εργάζεσαι για δυο διαφορετικά νυχτερινά μαγαζιά. Το Central και το Melrose Ballroom. Πώς τα συνδυάζεις και τα δυο;

3434

Στο Central έχω περάσει όλη μου την ζωή. Είναι το «παιδί» μου και χάρη στην παρουσία μου εκεί έχω γίνει αυτό που είμαι σήμερα. Χαίρομαι πάρα πολύ που μπορώ και συνεργάζομαι παράλληλα με τα δυο αυτά μαγαζιά. Στο Melrose Ballroom ανέλαβα φέτος τις Δημόσιες Σχέσεις και χαίρομαι ιδιαίτερα που οι Βασίλης Μεσσάδος και Αντώνης Γεωργαντώνης μου δίνουν αυτήν την ευκαιρία. Είμαι υπερήφανος για αυτούς και τους είμαι ευγνώμων: Επιτέλους βρήκα κάποιους που έχουν την ίδια τρέλα με τα μπουζούκια όπως εγώ.

Αφού έχουμε την ευκαιρία, μπορείς να μας κατατοπίσεις σχετικά με τους καλλιτέχνες που θα φέρετε τους επόμενους μήνες;

Το πρόγραμμά μας είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Έχουμε τον Θάνο Πετρέλη τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο κάνουμε ένα διάλειμμα και μετά πάμε ως εξής: Θέμης Αδαμαντίδης (Φεβρουάριος), Νίκος Βέρτης (Μάρτιος), Βασίλης Καρράς (Απρίλιος), Μαρινέλλα (Ιούνιος) και Τσαλίκης (Ιούνιος). Μετά το φθινόπωρο έχουμε Πάολα, Μακρόπουλο, Κοκκίνου και Γονίδη.

ddddddddd

ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ CELEBRITIES

Πάντως, ο Τζίμυ δεν γνωρίζει μόνο Έλληνες καλλιτέχνες.  Αντίθετα, έτυχε να έρθει σε επαφή και με γνωστούς Αμερικανούς celebrities.  Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Μαράια Κάρεϊ και, πιο πρόσφατα, η Rihanna.

Rihana

maraiacarrey