Log in
A+ A A-

Θεμελιώθηκε η νέα πτέρυγα του Mount Sinai Hospital

Με μια συμβολική εκδήλωση, η Διοίκηση και το Ιατρικό προσωπικό του Mount Sinai Hospital έδωσαν επίσημο χαρακτήρα στην επικείμενη επέκταση του νοσηλευτικού ιδρύματος της Αστόρια. Μια επέκταση, η οποία, όχι μόνο αναμένεται να σώσει ζωές, αλλά και να αποτελέσει μια τεράστια οικονομική ανάσα για ολόκληρο το Queens.

Σύμφωνα με τον σχετικό σχεδιασμό, το νέο κτίριο του νοσοκομείου θα ανεγερθεί στην θέση των αντίστοιχων παλαιών εγκαταστάσεων, οι οποίες κατεδαφίστηκαν για αυτόν τον σκοπό. Το συνολικό κόστος του εγχειρήματος ανέρχεται στα 125 εκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση το 2016. Συνολικά, τόσο για την κατασκευαστική διαδικασία όσο και για την μετέπειτα λειτουργία, θα δημιουργηθούν περίπου 1000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ αναμένεται να μπει στην τοπική οικονομία ένα ποσό που ξεπερνάει τα 166 εκατομμύρια δολάρια.

«Είναι μια μεγάλη στιγμή για το Mount Sinai, καθώς μπαίνουν οι βάσεις για να μετατραπεί, από ένα απλό νοσοκομείο, σε ένα σύγχρονο πολιτειακό νοσηλευτικό ίδρυμα, με τεχνικές και ιατρικές προδιαγραφές του 21ου αιώνα», δήλωσε στo New Greek TV ο πρόεδρος του Mount Sinai, David Reich.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θεμελίωσης, οι παρεβρισκόμενοι στάθηκαν στο γεγονός ότι η Αστόρια, για πρώτη φορά, θα αποκτήσει ένα πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο, που θα προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες ανάλογες με τις αντίστοιχες των νοσοκομείων του Μανχάταν, σε μια περίοδο μάλιστα κατά την οποία αρκετά νοσηλευτικά ιδρύματα του Queens βάζουν «λουκέτο» λόγω οικονομικών προβλημάτων.

«Εκτός από τους ηλικιωμένους, που είναι αρκετοί, το νέο αυτό νοσοκομείο θα δώσει την ευκαιρία σε όλη την ομογένεια να έχει πρόσβαση σε ποιοτική περίθλαψη με πολύ καλούς γιατρούς, και αυτό είναι σημαντικό.», επεσήμανε ο Πολιτειακός Γερουσιαστής, Μιχάλης Γιάνναρης.

«Πριν από μερικά χρόνια, ο πατέρας μου υπέστη καρδιακό επεισόδιο και έπρεπε να πάμε στο Mount Sinai του Μανχάταν για να του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα. Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι θα δημιουργηθεί ένα τέτοιο νοσοκομείο στην Αστόρια», δήλωσε από την πλευρά της η Πολιτειακή Σύμβουλος, Αραβέλα Σιμωτά.

Η χρηματοδότηση των νέων εγκαταστάσεων του Mount Sinai στηρίζεται, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο δώρισε ένα σεβαστό ποσό για να πραγματοποιηθεί το εγχείρημα. Άλλωστε, το νοσοκομείο διατηρεί στενές σχέσεις με την ελληνική κοινότητα, διαθέτοντας στις τάξεις του ορισμένα πολύ γνωστά ονόματα της ελληνικής ιατρικής.
«Το νοσοκομείο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική κοινότητα, γιατί βρίσκεται στην Αστόρια, όπου χτυπάει η καρδιά του ελληνισμού. Παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν διασκορπιστεί και σε άλλες περιοχές, όπως το Bayside, η Αστόρια παραμένει το κέντρο της ομογένειας. Άρα, έχει μεγάλη σημασία για τους Έλληνες η επέκταση του Mount Sinai, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και η χορηγία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», δήλωσε ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Γεώργιος Ντάνγκας.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και ανυπομονώ, σε λίγα χρόνια, να είμαι παρών και στα εγκαίνια. Εφόσον εκλεγώ, θα στηρίξω αυτό το νοσοκομείο με ό,τι τρόπο θα μπορώ ως αιρετός», ανέφερε από την πλευρά του ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, Κώστας Κωνσταντινίδης.

Το νέο κτίριο θα έχει έκταση 125.000 τετραγωνικών ποδιών και θα περιλαμβάνει όλες τις κλινικές και ειδικότητες ενός σύγχρονου νοσοκομείου.