Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Οι Κύπριοι μαθαίνουν στα παιδιά τους το ποδόσφαιρο (VIDEO)

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί οξύμορο. Κι όμως, στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου δεν είναι και το πιο δημοφιλές σπορ, το ποδόσφαιρο ή σόκερ για τους Αμερικανούς, μπαίνει για τα καλά στις καρδιές των παιδιών. Αυτό τουλάχιστον διαφαίνεται από τα τμήματα υποδομής «Ελευθερία – Παγκύπριος», που διαθέτουν περισσότερα από 200 παιδιά, ηλικίας 6 ετών και πάνω, τα οποία δείχνουν μεγάλη αγάπη για το άθλημα.

Ο Βασίλης Αντωνίου έμαθε ποδόσφαιρο στον Παγκύπριο και σήμερα είναι προπονητής. Αυτό που είδε τόσο ο ίδιος, όσο και η διοίκηση του Συλλόγου, είναι ότι τα παιδιά των μικρών ηλικιών προτιμούν το ποδόσφαιρο από τα άλλα αθλήματα. Έστω κι αν κάπου στην εφηβεία αρχίζουν να χάνουν το ενδιαφέρον τους.

Στον Παγκύπριο εντάχθηκαν και προπονητές που ήρθαν από την Ευρώπη και είχαν την ευκαιρία να βρουν ένα σύλλογο που ενδιαφερόταν για το ποδόσφαιρο. Χαρακτηριστική περίπτωση ο άλλοτε παίκτης της Ανόρθωσης, Παναγιώτης Ολησιφόρου, αλλά και ο Γερμανός, Κρις Χελμς.

Ο Παγκύπριος διαθέτει και ομάδα Ερασιτεχνών Ανδρών, στην οποία αγωνίζονται κυρίως παίχτες από τα σπλάχνα της.

Στόχος των ιθυνόντων του Συλλόγου είναι να διατηρήσουν τα παιδιά τους κοντά στην ελληνική κουλτούρα. Έτσι, εκτός από τα Τμήματα Ποδοσφαίρου, υπάρχουν και οι πολιτιστικές ομάδες, οι οποίες συμβάλουν στην διατήρηση των ελληνικών εθίμων.