Log in
A+ A A-

Δείτε το Βίντεο: Η Ρένα Δούρου στο New York University - Τι δήλωσε στο New Greek TV

Δείτε το ρεπορτάζ του New Greek TV από την ομιλία της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, στο New York University και τις δηλώσεις της έξω από τον χώρο του Πανεπιστημίου.

Για την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει ως Περιφερειάρχης Αττικής αλλά και για τις σημερινές κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις στην Ελλάδα μίλησε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στο Πανεπιστήμιο N.Y.U. Τίτλος της ομιλίας ήταν «Η Αυγή μιας νέας Αττικής» και ήταν κομμάτι της σειράς εκδηλώσεων του Ελληνικού Προγράμματος Σπουδών «Αριστοτέλης Ωνάσης» με τίτλο «Η Ελλάδα αντεπιτίθεται», που πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που πέρασε.  Κατά την ομιλία της η κ. Δούρου έκανε, μεταξύ άλλων, εκτενή αναφορά στις κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η Περιφέρεια υπό την ηγεσία της, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην κοινωνική πολιτική. Στο πλαίσιο αυτό, έδωσε στους παρεβρισκόμενους – πολλοί εκ των οποίων ήταν είτε Ελληνοαμερικανοί μεταγενέστερων γενεών είτε Αμερικανοί – μια εικόνα σχετικά με την κατάσταση που αντιμετώπισε όταν έθεσε σε εφαρμογή το πρόγραμμα επανασύνδεσης ρεύματος σε άπορες οικογένειες.

«Συνάντησα, εν έτει 2015 σε χώρα της Ευρώπης, μια οικογένεια η οποία δεν είχε ρεύμα επί 48 μήνες! Ρωτάω τότε το 16 χρονών αγόρι της οικογένειας για το τι θέλει να κάνει και μου απάντησε ότι θέλει ναδει λίγη τηλεόραση και να βάλει θέρμανση να ζεσταθεί. Τι απάντηση μπορείς να δώσεις σε αυτό;», ανέφερε η κ. Δούρου.

Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, εκφράζοντας τον φόβο ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει, τότε θα ανοιχθεί ο δρόμος για την ιδεολογία του μίσους και των ναζί, όπως αυτή εκφράζεται σήμερα από την Χρυσή Αυγή.

«Με πολέμησαν με όλα τα πιθανά στερεότυπα»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε και η σύντομη αναδρομή της κ. Δούρου στην προεκλογική εκστρατεία της για τις Περιφερειακές Εκλογές, τις οποίες χαρακτήρισε ως την μάχη του «Δαβίδ απέναντι στον Γολιάθ».

«Αντίπαλός μου δεν ήταν ο πρώην Περιφερειάρχης. Ήταν η συγκυβέρνηση Συντηρητικών και Σοσιαλιστών, αλλά και πολλά ισχυρά ΜΜΕ, τα οποία χρησιμοποίησαν εναντίον μου όλα τα πιθανά στερεότυπα, όπως για παράδειγμα ότι είμαι μια 'νέα γυναίκα, χωρίς εμπειρία», η οποία είναι ακατάλληλη επειδή 'δεν γνωρίζει καθόλου τα τοπικά θέματα' κ.ό.κ. Χωρίς υπερβολή, ήταν μια μάχη Δαβίδ – Γολιάθ».

Ικανοποίηση για Ομπάμα - Αιχμές για διεθνή ΜΜΕ

Την ικανοποίησή της για την εντύπωση που αποκόμισε σχετικά με τον τρόπο σκέψης του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασε η Ρένα Δούρου, μιλώντας στο New Greek TV.

Η κ. Δούρου, η οποία ήταν παρούσα στην δεξίωση του Λευκού Οίκου για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και είχε σύντομο τετ-α-τετ με τον Αμερικανό Πρόεδρο, τόνισε ότι οι προτεραιότητές του συμπίμπτουν με αυτές της ελληνικής Κυβέρνησης.

«Για εμένα ήταν η πρώτη φορά στον Λευκό Οίκο, παρά το γεγονός ότι κατά το παρελθόν έχω επισκεφθεί τόσο τη Νέα Υόρκη, όσο και την Ουάσιγκτον. Χωρίς να θέλω να φανώ υψιπετής, αυτό που είδα είναι ότι με τον κ. Ομπάμα μοιραζόμαστε την ίδια πίστη ότι μπορούμε να παλέψουμε και να νικήσουμε. Μην ξεχνάμε το 'yes we can' που είχε χρησιμοποιήσει στην προεκλογική του εκστρατεία το 2008».

Αναφορικά με τα σενάρια για το περιβόητο GREXIT, τα οποία αναπαράγονται τις τελευταίες εβδομάδες από πολλα αμερικανικά – και γενικότερα τα διεθνή – ΜΜΕ, η κ. Δούρου άφησε αιχμές σχετικά με την σκοπιμότητά τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν Δούρειοι Ίπποι του Τραπεζικού συστήματος».

«Ορισμένα ΜΜΕ, και πολλά διεθνή, ενεργούν ως Δούρειοι Ίπποι συμφερόντων, και δη του τραπεζικού και πιστωτικού συστήματος. Εμείς συνεχίσουμε την μάχη, με τους Έλληνες, για τους Έλληνες, από τους Έλληνες, προς λύπην αυτών των κυρίων που μέσω keyboard διαδίδουν τα ευφάνταστα σενάριά τους εις βάρος του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην Αυτοδιοίκηση, η Ρένα Δούρου παραδέχτηκε ότι ο θεσμός της Περιφέρειας θέλει ακόμη αρκετό δρόμο για να φτάσει σε ισχύ και κύρος τον αντίστοιχο του Κυβερνήτη της Πολιτείας, που ισχύει στις ΗΠΑ, τόνισε όμως ότι οι προσπάθειες για αναβάθμιση θα συνεχιστούν.