Log in
A+ A A-

Δείτε Βίντεο: Η ΑΧΕΠΑ συγκεντρώνει χρήματα για τον Άγιο Νικόλαο Σημείου Μηδέν

Η χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν ήταν ο σκοπός της χθεσινής Cigar Night του Τμήματος 326 της ΑΧΕΠΑ που πραγματοποιήθηκε στο Terrace on the Park. Οι παρεβρισκόμενοι συνδύασαν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, καθώς έκαναν την δωρεά τους απολαμβάνοντας στην συνέχεια το πούρο τους και παρακολουθώντας χόκεϊ στην ταράτσα, με θέα το μαγευτικό Μανχάτταν.

Το τοπίο ήταν ειδυλλιακό και ο σκοπός ιερός: Να ενισχυθεί οικονομικά η ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν. Για αυτόν τον λόγο, ο Τομέας 326 της ΑΧΕΠΑ απηύθυνε το κάλεσμα και διοργάνωσε μια φιλανθρωπική Cigar Night, δίνοντας την δυνατότητα στους παρεβρισκόμενους να συνδυάσουν την υπεύθυνη πράξη με την διασκέδαση.

Με φόντο το ηλιοβασίλεμα του Μανχάτταν στο Rooftop του Terrace on the Park, οι Ελληνοαμερικανοί - και όχι μόνο - συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να καπνίσουν το πούρο τους, να παρακολουθήσουν τον αγώνα των Ρέιντζερς και να κάνουν την απαραίτητη δωρεά, για ένα εμβληματικό μνημείο της Ορθοδοξίας στην Διασπορά, που έγινε σημείο αναφοράς παγκοσμίως, μετά την καταστροφή του στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ασφαλώς, σημαντική ήταν η συναισθηματική φόρτιση για όλους όσοι επισκέπτονταν τον Άγιο Νικόλαο αλλά και αυτούς που έζησαν από πολύ κοντά τον εφιάλτη της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Εκτός από τους δωρητές, η Cigar Night της ΑΧΕΠΑ συγκέντρωσε σημαντικά ποσά και από χορηγούς, με τους διοργανωτές να κάνουν λόγο στους πρώτους υπολογισμούς για συνολικά έσοδα άνω των 100.000 δολαρίων.