Log in
A+ A A-

ΗΠΑ: Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει επιμίσθια στους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς - Παρέμβαση Δρα. Ιωάννη Ευθυμιόπουλου

Την παρέμβαση του Διευθυντή Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Δρα Ιωάννη Ευθυμιόπουλου, προς το Υπουργείο Παιδείας, προκάλεσε η ασυνέπεια της αρμόδιας υπηρεσίας να τακτοποιήσει πλήρως μισθολογικά τους αποσπασμένους Έλληνες εκπαιδευτικούς στις ΗΠΑ, οι οποίοι δεν έχουν λάβει τα επιμίσθιά τους από τον περασμένο Δεκέμβριο.

"Προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι στις ΗΠΑ δεν υπολογίζει κανένας εάν σε πληρώνει ή όχι η υπηρεσία σου. Τα ενοίκια και οι υποχρεώσεις τρέχουν. Είναι δυσβάστακτο το κόστος ζωής". Με αυτά τα λόγια, ο Δρ. Ιωάννης Ευθυμιόπουλος εστίασε στο σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στις ΗΠΑ, οι οποίοι δεν έχουν εισπράξει... δολάριο από το επιμίσθιο για το τρέχον έτος, ζώντας σε ένα καθεστώς αβεβαιότητος.

Όπως τονίζει ο κ. Ευθυμιόπουλος, στις Ηνωμένες Πολιτείες απασχολούνται συνολικά 60 εκπαιδευτικοί, οι 14 εκ των οποίων υπηρετούν σε σχολεία της Νέας Υόρκης, δηλαδή την κατεξοχήν... ακριβή πόλη της χώρας. Ο ίδιος έγινε αποδέκτης της δυσαρέσκειας των αποσπασμένων και κάλεσε το γραφείο του Υπουργού, με τον οποίο όμως αναμένεται τελικώς να μιλήσει απευθείας την Τετάρτη, καθώς δεν βρισκόταν στο γραφείο του.

"Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει συμβεί αυτό.  Καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν και στο παρελθόν.  Άλλο όμως να φτάνουν μέχρι τον Φεβρουάριο και άλλο μέχρι τον Μάρτιο", καταλήγει ο κ. Ευθυμιόπουλος.

Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί θεωρούνται πολύ σημαντικοί για την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και την επιβίωση των ελληνικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία έχουν εν πολλοίς αποτρέψει την πολιτιστική και εθνική αφομοίωση της ελληνικής μειονότητας στις ΗΠΑ.