Log in
A+ A A-

Υπόθεση Σαββόπουλου: Και επισήμως... αναζητείται ο συνεργός

Την ώρα που ο 34χρονος συλληφθείς για την δολοφονία της οικογένειας του Σάββα Σαββόπουλου στην Ουάσιγκτον προφυλακιζόταν, τα επίσημα δικαστικά έγγραφα έδιναν κάθε επισημότητα στην εκδοχή που, μέχρι εκείνη την στιγμή, εκφραζόταν ως λογική εκτίμηση: Ο Ντάρον Ουίντ, όταν διέπραττε την κτηνωδία, δεν ήταν μόνος του.

 

"Για να συμβούν όλα αυτά, χρειαζόταν η παρουσία και συμβολή περισσότερων του ενός ατόμου", αναφέρουν τα έγγραφα και πλέον θεωρείται δεδομένο ότι οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Πάντως, οι Αρχές είναι για μια ακόμη φορά πολύ προσεκτικές στα στοιχεία που δίνουν στην δημοσιότητα και δεν αποκλείεται να έχουν ήδη κάποιους βασικούς υπόπτους για την ταυτότητα του συνεργού του Ουίντ.  Παρόλα αυτά όμως, δεν διαρρέει κάποια περαιτέρω πληροφορία.  Άλλωστε, και στην περίπτωση του 34χρονου, η ταυτότητά του αποκαλύφθηκε λίγες ώρες πριν τον εντοπισμό και την σύλληψή του, όμως το ένταλμα ειχε εκδοθεί νωρίτερα.

Παράλληλα, την Παρασκευή ήρθαν στην δημοσιότητα και άλλες λεπτομέρειες της στυγερής δολοφονίας.  Ειδικότερα, αναφέρθηκε ότι τα τρία ενήλικα θύματα έχασαν την ζωή τους από σοβαρά τραύματα με αμβλύ αντικείμενο.  Αντίθετα, το ανήλικο παιδί ενδεχομένως να γλίτωνε από τις πληγές του, εάν δεν είχε μπει η φωτιά στο σπίτι, που ξεκίνησε και είχε ως βασική εστία το δωμάτιό του, όπου βρέθηκε νεκρό.

Έμαθε ξαφνικά ότι ήταν... καταζητούμενος

Σε ό,τι αφορά στις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει, ο Ουίντ όντως είχε ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη - όπου και διανυκτέρευσε την Τετάρτη το βράδυ - όμως δεν γνώριζε ότι οι Αρχές τον είχαν ταυτοποιήσει.  Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, ο 34χρονος χρησιμοποίησε ταξί για μακρινή μετακίνηση, το οποίο και πλήρωσε εκατοντάδες δολάρια.  

Τελικά, πληροφορήθηκε ότι ήταν καταζητούμενος την επόμενη ημέρα, επιστρέφοντας στην Ουάσιγκτον, όπου και δεν μπόρεσε να διαφύγει της σύλληψης για περισσότερες από λίγες ώρες.

Στο βαν όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο Ουίντ, προσήχθησαν και άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αδερφός του, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 10.000 δολαρίων.