Log in
A+ A A-

Υπόθεση Σαββόπουλου: Τα SMS του υπαλλήλου - Ίχνη διάρρηξης στην έπαυλη

Μέσω των γραπτών μηνυμάτων του 28χρονου Τζόρνταν Ουάλας - όπως ονομάζεται ο υπάλληλος του Σάββα Σαββόπουλου που παρέδωσε τα 40.000 δολάρια - επιχειρεί η Αστυνομία να αντλήσει επιπλέον στοιχεία για πιθανή εμπλοκή άλλων ατόμων στο τετραπλό φονικό.  Ίχνη διάρρηξης στην πόρτα.

 

Εντείνονται οι έρευνες της Αστυνομίας γύρω από το πρόσωπο του "Μάρτυρα 1" - κατά κόσμον Τζόρνταν Ουάλας - ο οποίος έστρεψε υποψίες πάνω του, μετά τις αντιφατικές καταθέσεις που έδωσε σχετικά με την παράδοση των 40.000 δολαρίων στο σπίτι του άτυχου Έλληνα επιχειρηματία, πριν λάβει χώρα η πολλαπλή δολοφονία που συγκλόνισε την απόδημο ελληνισμό αλλά και την Αμερικανική Κοινή Γνώμη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Ουάλας έστειλε ένα εικονομήνυμα σε μια γυναίκα - η οποία δεν κατονομάζεται - με την φωτογραφία του χρηματικού ποσού των 40.000 δολαρίων.  Η ίδια του απάντησε εντυπωσιασμένη, ρωτώντας πόσα χρήματα ήταν στην φωτογραφία, για να της αποκαλύψει εκείνος αργότερα το ποσό.  Κατόπιν τούτου, εμφανίζεται να στέλνει μήνυμα στο κινητό του Σάββα Σαββόπουλου, μέσω του οποίου γνωστοποιεί ότι το χρηματικό ποσό έχει τοποθετηθεί στο σημείο που, προφανώς, είχαν συμφωνήσει.  

Όπως έγινε γνωστό, η συνεργασία ανάμεσα στον Ουάλας και τον Σαββόπουλο είχε ξεκινήσει λίγους μήνες νωρίτερα, όταν ανέλαβε προσωπικός οδηγός του, αλλά και να διεκπαιρεώνει άλλες καθημερινές δουλειές (τύπου θελημάτων) ως βασικός του υπάλληλος.  Ο ίδιος ο Ουάλας ήταν ιδιαίτερα υπερήφανος για το γεγονός ότι οδηγούσε τα μεγάλου κυβισμού οχήματα της οικογένειας, δημοσιεύοντας μάλιστα πολλές φορές αντίστοιχες φωτογραφίες στο Instagram.

ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ;

Μέχρι πρότινος, το επικρατέστερο σενάριο για τις Αρχές ήταν πως ο Ουίντ και ο όποιος συνεργός του - εφόσον τελικά υπήρξε - μπήκαν κανονικά στο σπίτι, λόγω της γνωριμίας τους με την οικογένεια. Νεότερα στοιχεία όμως μετά τις έρευνες της Αστυνομίας, καταδεικνύουν ότι υπάρχουν ίχνη παραβίασης στις πόρτες ασφαλείας, ενώ βρέθηκε το αποτύπωμα ενός παππουτσιού το οποίο, τελικά, δεν ταιριάζει με το αντίστοιχο των πυροσβεστών, που συμμετείχαν την ημέρα αποκάλυψης του φονικού στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Εφόσον τελικά το ίχνος αυτού του παππουτσιού δεν ταυτοποιηθεί ούτε με αυτό που φορούσε ο Ουίντ την μοιραία ημέρα, τότε "κλειδώνει" οριστικά ο ισχυρισμός πως υπήρχε και δεύτερο άτομο, για το οποίο θα υπάρξει πια και ένα επιπλέον στοιχείο.