Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Το ελληνικό τραγούδι ένωσε Δύση και Ανατολή (Video - Photos)

Η αύρα του ελληνισμού, της παράδοσης και του ελληνικού τραγουδιού ξεχύθηκε διάχυτη με ένα βαθιά συμβολικό μουσικό πρόγραμμα, με την ερμηνευτική υπογραφή της Αρετής Κετιμέ, των αδερφών Παπαεμμανουήλ, του Μανώλη Κόττορου και άλλων μουσικών, από την Ελλάδα αλλά και τον ελληνισμό της Διασποράς.

Όσοι έδωσαν το παρών στο Lefrak Concert Hall το βράδυ της Παρασκευής (05/06), αναμφίβολα έζησαν μια όμορφη μουσική εμπειρία, με τραγούδια που αγαπήθηκαν, άντεξαν στον χρόνο και έγιναν κομματι της παράδοσης.  "Άπονη ζωή", "Κρίνα του Γυαλού", "Μενεξέδες και Ζουμπούλια", "Γεια σου κύριε μενεξέ", "Μάνα μου Ελλάς", "Μες στου Αιγαίου τα νησιά" ήταν μόνο μερικά από τα κομμάτια που ερμηνεύτηκαν υποδειγματικά και σε πολλές περιπτώσεις έκαναν και το κοινό να τραγουδήσει.

"Το πρόγραμμα το στήσαμε με μια νοοτροπία να αναδείξουμε την συνέχεια του μουσικού νήματος, που ξεκινάει από την Βυζαντινή Μουσική, περνάει στο παραδοσιακό τραγούδι και περνάει στο ρεμπέτικο και το σημερινό έντεχνο", δήλωσε ο Πέτρος Παπαεμανουήλ, που χειροκροτήθηκε θερμά - όπως και ο αδερφός του Γρηγόρης - από τους θεατές.

synablia1 6

Την ικανοποίησή της για την εμπειρία που έζησε κοντά στον ελληνισμό των ΗΠΑ εξέφρασε η Αρετή Κετιμέ, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό στην σκηνή.

synablia1 2

"Χαίρομαι που είχα την ευκαιρία στην ζωή μου να βιώσω αυτήν την εμπειρία με την ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ.  Είναι μια άλλη Ελλάδα εδώ.  Χαίρομαι που διατηρούν τα ελληνικά ήθη και έθιμα".

synablia1 4

Το μουσικό σχήμα, που ολοκλήρωσε την Κυριακή με επιτυχημένο τρόπο την περιοδεία του (Νιου Τζέρσεϋ, Βαλτιμόρη, Νέα Υόρκη, Βοστώνη και Όραντζ) πλαισίωσαν οι Μανώλης Κόττορος, Αχιλλέας Ουάστορ, Κ. Μαυρουδής, Βασίλης Κώστας, Πέτρος Κλαμπάνης, Π. Ανδρέου και Ε. Γκουναϊντούν.

synablia1 5