Log in
A+ A A-

ΗΠΑ: Απλουστεύονται οι προσκλήσεις εργασίας για Έλληνες πτυχιούχους;

Το επιδιωκόμενο σχέδιο των Ελληνοαμερικανών Γερουσιαστών και Βουλευτών ανέλυσε στο New Greek TV ο Πολιτειακός Γερουσιαστής του Ρόουντ Άιλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης, με αφορμή την πρόσφατη επιστολή που απέστειλε σε μέλη του Κογκρέσσου, συνυπογράφοντας με την, επίσης ομογενή, Σάντυ Πάππας.

Σύμφωνα με τον κ. Ραπτάκη, στόχος των ομογενών πολιτικών είναι να προωθηθεί η απλούστευση της δυνατότητας πρόσληψης νέων Ελλήνων πτυχιούχων στις Αμερικανικές επιχειρήσεις, παρακάμπτοντας κατ'εξαίρεση τις αυστηρές διαδικασίες της "πρόσκλησης ενδιαφέροντος", προκειμένου να τους δοθεί η ευκαιρία να εργαστούν στην χώρα εν μέσω κρίσης.  

"Αυτό που ζητάμε εμείς έχει να κάνει με έναν πολύ συγκεκριμένο τύπο βίζας.  Δηλαδή, να μπορεί μια επιχείρηση, στην οποία εκφράζει ενδιαφέρον για εργασία ένας Έλληνας, να τον προσκαλέσει και να τον προσλάβει χωρίς να χρειαστεί να περάσει από τις σημερινές χρονοβόρες διαδικασίες.  Πρόκειται για μια άδεια εργασίας που σε πρώτη φάση διαρκεί έξι χρόνια.  Κατά την διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, ο Έλληνες θα μπορούν να εργάζονται εδώ και να συνεισφέρουν οικονομικά και στις οικογένειές τους", αναφέρει ο κ. Ραπτάκης.

Την δεδομένη χρονική στιγμή, η πρόσκληση ενδιαφέροντος για εργασία - ακόμη και για περιπτώσεις ενδιαφερόμενων με σημαντικούς τίτλους σπουδών - είναι δύσκολη υπόθεση αφού, εκτός των άλλων, η επιχείρηση θα πρέπει να αποδείξει ότι 1) ο αλλοδαπός υποψήφιος έχει ακριβώς τα προσόντα που απαιτούνται 2) ότι αυτά τα προσόντα είναι ανώτερα από τα αντίστοιχα των Αμερικανών υποψηφίων και 3) ότι ο αλλοδαπός θα λάβει περισσότερα χρήματα από τον Αμερικανό, προκειμένου να μην χαλάσει την "πιάτσα", όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις ξένων υπαλλήλων.

"Αυτήν την στιγμή, όλοι οι ομογενείς Πολιτειακοί Βουλευτές και Γερουσιαστές κάνουμε παρεμβάσεις στους Ομοσπονδιακούς εκπροσώπους των Πολιτειών μας, ενώ βρισκόμαστε σε επαφή και με τους Ελληνοαμερικανούς που μας εκπροσωπούν σε κεντρικό επίπεδο (Γκας Μπιλιράκης, Ντίνα Τάιτους κτλ).  Δεν είναι κάτι που μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα, αλλά ευελπιστούμε ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέσα στους επόμενους 3-6 μήνες", κατέληξε ο κ. Ραπτάκης.