Log in
A+ A A-

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: "Θα βοηθήσουμε και οικονομικά την Ελλάδα - Η Ελλάδα ΕΙΝΑΙ η Ευρώπη" (VIDEO)

Την συμπαράστασή του στους Έλληνες εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, τονίζοντας ότι, εκτός από τις προσευχές, θα υπάρξει και οικονομική βοήθεια από πλευράς της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αμερική.  Τι είπε για την σχέση Ελλάδας - Ευρώπης.

Μήνυμα προς τους Έλληνες έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του σε θρησκευτική κατασκήνωση της Αρχιεπισκοπής στο Κονέκτικατ.  Με αφορμή τα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες ημέρες και με δεδομένη την παρουσία του New Greek TV, ο Μακαριότατος αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν πρόκειται να μείνει αμέτοχη.

"Όπως έχουμε διαμηνύσει και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και τον ελληνικό λαό, είμαστε κοντά στους Έλληνες όχι μόνο με προσευχές, αλλά και ενέργειες για να βοηθηθεί η Ελλάδα από οικονομικής απόψεως.  Παρακολουθούμε όσα συμβαίνουν στην χώρα και στέλνουμε την αγάπη μας στους κατοίκους της.".

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στο ερώτημα των ημερών, αν δηλαδή η Ελλάδα θα καταφέρει να παραμείνει ευρωπαϊκός εταίρος και εντός Ευρωζώνης, ο κ. Δημήτριος τόνισε ότι η σχέση της χώρας μας με την Ευρώπη είναι τελείως διαφορετική.

"Η Ελλάδα δεν είναι χθεσινό κράτος και δεν είναι κάποιο κράτος που 'μπήκε στην Ευρώπη'.  Η Ελλάδα ΕΙΝΑΙ η Ευρώπη.  Η Ελλάδα γέννησε την Ευρώπη, το όνομα "Ευρώπη" είναι ελληνικό όνομα.  Το όνομα του νομίσματος της Ευρώπης ("ευρώ") είναι ελληνικό όνομα.  Η Ευρώπη είναι γεμάτη Ελλάδα."